Pravni fakultet u Zagrebu utvrdio da Grad Pula ne može izvršiti uknjižbu prava vlasništva u svoju korist na nekretninama sportsko- rekreacijskog centra na Valkanama

U srpnju 2024. godine Grad Pula postavio je upit Pravnom fakultetu u Zagrebu za izradu pravnog mišljenja radi odgovora na pitanje može li Grad Pula izvršiti uknjižbu prava vlasništva u svoju korist na nekretninama koje se nalaze na području sportsko-rekreacijskog centra na Valkanama.

Prilikom podnošenja zahtjeva za izradu pravnog mišljenja, Grad je dostavio Pravnom fakultetu u Zagrebu dokumentaciju kojom raspolaže, potom dokumentaciju koju je zaprimio od građanske Inicijative za Lungomare te dokumentaciju od Denisa Mikolića koji je početkom 90.-ih godina obavljao funkciju nadležnog pročelnika u Gradu Puli.

Pravni fakultet u Zagrebu zaključio je da Grad nije ex lege (po zakonu) mogao steći pravo vlasništva nad športskim objektima i drugim nekretninama u društvenom vlasništvu na kojima su pravo korištenja imale športske organizacije i udruge ili druge pravne osobe (poduzeća, ustanove, radne organizacije) osnovane radi upravljanja športskim objektima.

Cijelo pravno mišljenje dostupno je na poveznici: 

Pravno mišljenje o uknjižbi prava vlasništva u korist Grada Pula – Pola na Valkanama | Grad Pula

Odgovori

Pin It on Pinterest