Općina Marčana nastavlja nizati pozitivne turističke brojke

 

Općina Marčana nastavlja nizati pozitivne turističke brojke i ostvarivati značajan rast kako broja turista, tako i noćenja. U razdoblju od siječnja do sredine srpnja ove godine ostvareno je 40 posto više noćenja i 45 posto više dolazaka u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Do sredine srpnja Općinu Marčana su posjetila 12.382 strana turista, 52 posto više nego lani. Oni su ostvarili 86.669 noćenja, što predstavlja rast od 39 posto u odnosu na lanjsko razdoblje. Domaći turisti kojih je do sredine srpnja bilo 2.097 također bilježe rast dolazaka od 16 posto, i broja noćenja od 52 posto. Udio stranih turista tako iznosi 85%, dok je udio domaćih turista 15 posto.

Najviše je gostiju bilo iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Poljske. Svake godine u Općini Marčana raste broj smještajnih kapaciteta, pa i ove godine do sredine srpnja brojimo 4.894 kreveta u 1.334 smještajnih jedinica, osam posto više negoprethodne godine, kada je bilo ukupno 4.505 kreveta.

U idućem razdoblju očekujemo izvanredne rezultate u dolascima i noćenjima. Naši su iznajmljivači vrlo zadovoljni jer ostvaruju vrlo dobru popunjenost svojih objekata još u predsezoni, a tako će, pokazuje booking, biti sve do listopada. Ove godine prognoziramo najbolju sezonu do sada obzirom na dosadašnju popunjenost, jako dobru predsezonu, kao i samu zainteresiranost gostiju za naše područje. Gosti sve više prepoznaju prednosti lokacije Općine Marčana i njenih turističkih mjesta na moru, koja je udaljena od ljetnih gužvi,a s druge strane blizu jei svim turističkim destinacijama u Istri.

Na području Općine Marčana se konstantno obnavljaju ili grade nove luksuzne kuće s bazenom i apartmani. U manje od godinu dana broj smještajnih jedinica povećan je sa 605 na 684.

Pin It on Pinterest