Anno Domini 2024 – poziv umjetnicima za besplatno sudjelovanje u međunarodnoj site specific koprodukciji

Savez kulturno-umjetničkih društava grada Pule (SAKUD Pula) u partnerstvu s Kazalištem Dr. Inat organizira Međunarodnu site specific koprodukciju Anno Domini 2024, koja će biti održana u Puli od 21. rujna do 2. listopada 2024. godine. Ovogodišnji redatelj je Daniel Passi iz Brazila, koji će tijekom 10-dnevne rezidencije realizirati predstavu zajedno sa domaćim i inozemnim izvođačima. Premijera će biti održana 2. listopada u Malom rimskom kazalištu prilikom svečanog otvorenja jubilarnog 30. međunarodnog kazališnog festivala PUF (2.-6. listopada).

Pozivamo lokalne umjetnike – glumce, plesače i performere – da nam se priključe i besplatno sudjeluju u projektu! Prilika je to za edukaciju i usavršavanje, te stjecanje vrijednog iskustva rada s afirmiranim inozemnim redateljem i izvođačima iz Brazila, Velike Britanije i Italije. Također, sudionicima će biti osiguran ručak u festivalskom restoranu tijekom pripreme koprodukcije. Za prijave je potrebno poslati e-mail na puf.sakud@gmail.com do 17. rujna 2024. godine.

Prvi sastanak s redateljem bit će održan 21. rujna u 18:00 sati u Kazalištu Dr. Inat u DC-u Rojc (Gajeva 3). Na njemu ćemo se međusobno upoznati i napraviti raspored proba.

Daniel Passi je mladi glumac i redatelj iz Rio de Janeira. Studirao je kazališnu režiju na Sveučilištu u Essexu (UK), vizualne umjetnosti na EAV Parque Lage i glumu na UniRio (BR). Suosnivač je kolektiva Terror Barato Cia sa sjedištem u Riju i umjetnički direktor overtone kazališta, a 2021. bio je jedan od osnivača Desterroa, neovisnog izvedbenog prostora također u Riju.

Koprodukcija će biti realizirana u suradnji s Terror Barato, Desterro Ateliê i Arheološkim muzejom Istre.

Anno Domini promovira suvremeno kazalište i ples te označava središnju točku kroz koju se promatraju i komentiraju aktualne teme, umjetnička strujanja, kao i intimne preokupacije kazališnih umjetnika. Realiziranom predstavom pokazujemo kako različiti umjetnički stilovi, perspektive i promišljanja – kroz zajednički kreativni čin – stvaraju nove kulturne izričaje i identitete. Tako osnažujemo ideju Anno Dominija kao mjesta u kojemu se zajedništvo i interkulturalnost iskazuju kroz plodotvorni sraz intelektualnih, kulturnih i životnih iskustava. Do danas su redatelji bili Mehdi Farajpour (Iran/Francuska), Mario Kovač (Hrvatska), Zlatko Burić (Hrvatska/Danska), Žan Loose (BiH/Češka), Ebalé Zam (Kamerun/Belgija), Milou Veling (Nizozemska)…

Odgovori

Pin It on Pinterest