Župan Miletić: “U turizmu moramo biti izvrsni jer smo premali da bismo bili prosječni”

Istarski župan Boris Miletić sudjelovao je danas, u Rovinju, na sastanku Ministarstva turizma i sporta s turističkim sektorom Istarske županije, kojim je presjedao ministar Tonči Glavina.

Ministar Glavina uvodno je predstavio turističke rezultate i reformu upravljanja razvojem turizma, nakon čega su uslijedila obraćanja župana Borisa Miletića, gradonačelnika Rovinja Marka Paliage i direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

„Novom reformom koja uključuje strateški i zakonodavni okvir, u fokus stavljamo turizam koji počiva na kvaliteti i održivosti. Usmjereni smo maksimalno na razvoj cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma, koji kao takav donosi pozitivne pomake i za gospodarstvo, turiste, ali i lokalno stanovništvo“, rekao je ministar Glavina istaknuvši da je Istarska županija i ove godine ostvarila najbolje rezultate u Hrvatskoj.

„Istra je šampion turizma i ove godine doista bilježimo odlične rezultate koji su na razini prošlogodišnjih, ali moramo razmišljati o održivosti. Tema kvantitete je već itekako zadovoljena, ono na čemu trebamo svi skupa raditi je isključivo tema kvalitete. Moramo biti izvrsni u turizmu, jer smo premali da bismo bili prosječni. Naša je dužnost očuvati autentičnost, naše posebnosti i prostor kao iznimno vrijedan resurs, a nadasve voditi računa o lokalnom stanovništvu čija kvaliteta života ne smije ispaštati“, poručio je župan Miletić. 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je rekao kako Istra ostvaruje 28 % ukupnih noćenja u Hrvatskoj: ”Istra predstavlja našu najrazvijeniju turističku regiju koja se može pohvaliti svojom prepoznatljivošću i pozicijom na globalnom turističkom tržištu, ali i vrlo kvalitetnom strukturom smještajnih kapaciteta“. 

Na regionalnom sastanku turističkog sektora Istarske županije sudjelovali su i predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a, predstavnici žurnih službi, Hrvatske gorske službe spašavanja, policije i vatrogasaca. Spomenimo da su iz Istarske županije prisustvovali i pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković,  pročelnica za zdravstvo  i socijalnu skrb Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ Tatjana Čemerikić te direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević. 

Odgovori

Pin It on Pinterest