Sponza: Vlada je inkasator, a ne generator razvoja

ZAGREB- Saborski zastupnik IDS-a, Giovanni Sponza, u današnjem iznošenju stajališta osvrnuo se na rad Vlade. Napomenuo je da smo po relevantnim pokazateljima pri samom dnu u Europskoj uniji, a kao primjer naveo je da smo po standardu građana te po izdvajanjima za istraživanje i razvoju predzadnji u EU, a pri samom dnu kad je u pitanju izdvajanje za školstvo, kao i da smo među zemljama s najvećom stopom siromaštva.

Sponza je naveo kako je više puta upozorio da moramo trčati brže od drugih kako bi mogli biti konkurentni i kako bi mogli iskoristiti naše komparativne prednosti, a vladajući se zadovoljavaju time da po njima imamo stabilne javne financije te naveo da je to miljama daleko od potrebnog.

– Biti zadovoljan dok nam brojni građani i mladi odlaze iz zemlje zato što su izgubili povjerenje u državne institucije i sustav i zato što im uvjeti za život nisu zadovoljavajući, biti zadovoljan dok nam umirovljenici žive na rubu siromaštva, dok je potplaćen rad, dok radnici rade, a ne primaju plaću, biti zadovoljan dok lijekove i liječenje za bolesnu djecu rješavamo humanitarnim akcijama, biti zadovoljan dok nam je gospodarstvo na respiratoru jer Vlada nema jasnu strategiju, dok izuzetno loše koristimo sredstva iz EU fondova, znači da je Vlada inkasator, a ne generator razvoja, smatra Sponza.

Istaknuo je kako građani žele živjeti u državi koja ima sigurnost, stabilnost, budućnost, a kako Hrvatska ruku na srce, to danas nije. Saborski zastupnik IDS-a smatra da je biti zadovoljan svojim radom kako to vladajući kažu, najblaže rečeno omalovažavanje zdravog razuma građana.

– Idemo naprijed po inerciji bez sustavne vizije, plana i strategije. HDZ je od osamostaljenja najduže na vlasti i to je činjenica, stoga neka Vlada prestane s izgovorima, prestane zatvarati oči pred problemima, konačno ih počne rješavati i preuzme odgovornost, zaključio je Sponza.

Pin It on Pinterest