Uspješno održana 6. humanitarna utrka/šetnja Kluba Gea Pula „Ne ću ben, hodi zajno“ – Nemoj da ti se grusti

Protekle je nedjelje na suncem okupanim pulskim Valkanama održana tradicionalna humanitarna utrka “Ne ću ben, hodi zajno”, ove godine pod geslom “Nemoj da ti se grusti” u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula uz tehničku potporu Atletskog saveza Istre i Zbora atletskih sudaca Istre.

Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom, predstavnici i članovi brojnih udruga odvojili svoje vrijeme i učinili jučerašnji događaj posebnim i prenijeli poruku za zdravlje dojki. Trkača trasa duljine 6000m od Valkana do tvrđave Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka duljine 1800m od Valkana do Gortanove uvale i nazad prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju i postigli da Lungomare poprimi ružičastu boju, koja simbolizira borbu protiv raka dojke.

Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju i donacijama od kojih je prikupljeno vrijednih 6.455 EUR. Zahvaljujući građanima koji su donirali, Klub Gea nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo od raka dojke već i oboljelima od drugih malignih bolesti. Od prikupljenih donacija nastavit će se financirati savjetovališta liječnika, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati potrebitima u kupnji dodataka prehrani kao i pružanju jednokratne financijske pomoći članicama koje su na dugotrajnom bolovanju.

Klub Gea posebno zahvaljuje Elvisu Peršiću i dečkima iz Atletskog saveza Istre, koji su tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, voditeljima Dorini Tikvicki i Danielu Sponzi i DJ-u Denisu Goldinu koji se pobrinuo za dobru atmosferu na startu i cilju utrke kao i fotografima Đeni Akelić i Giordanu Cellichu, koji su se pobrinuli za fotografiranje manifestacije. Posebna zahvala Žutom kišobranu i Rozi make up corneru koji su osmislili zabavu za najmlađe.

Klub Gea zahvaljuje pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, Turističkoj zajednici Grada Pule, Udruzi Istarski eko proizvod na donaciji graha i povrća, mesnicama Stari Grad, Alverde i Prima na donaciji kobasica, Brionki i Pekari Nello na doniranim kolačima i kruhu, Decathlonu na donaciji vode, Valalti d.o.o. na donaciji banana. Velika zahvala kuharima Hotela Brioni – Arena Hospitality Goroup na kuhanju i dostavi graha. Zahvala i ostalim sponzorima i donatorima specijalističkoj radiološkoj ordinaciji dr. Loredane Premate Milas, Tehnomontu, Api Raponja, Medvidu, Digital parku, Vodovod Pula, Coin, Koplast, Ivem, Skira, Marco Polo nekretnine, Albanež, El Roy, Otium Resort, Neron, Istra Agent, Medvid, Fabrika, Medior, Caffe bar La Resistance.

Zahvaljujemo se i svim medijskim pokroviteljima koji su nam pomogli u najavi utrke i praćenju same manifestacije.

Medijski pokrovitelji: Glasu Istre Novine, Istra 24, Regional Express, Radio Istra, Radio Maestral, Radio Rojc, Medulin FM, Rovinj FM, Istrain, Pulska Svakodnevnica, Istarski.hr, 5portal.hr, La Voce del popolo, HRT Radio Pula – Centar Pula, TV Nova.

Podsjećamo kako se Ružičasti mjesec nastavlja 10. listopada 2024. godine u Svetom Lovreču, Gradski trg 4, predavanjem „Utjecaj pravilnog disanja i tjelovježba na zdravlje” fizioterapeutice Gracijele Benčić. Od 20. – 27. listopada 2024. godine na društvenoj mreži Facebook održat će se Humanitarna aukcija “Nemoj da ti se grusti” zahvaljujući brojnim sponzorima koji su donirali svoje usluge i proizvode.

Ove godine program Ružičastog mjeseca obogatit će Bruno Šimleša promocijom nove knjige „A što kad se netko naš razboli“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli, 24. listopada 2024. godine s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost a posjetitelji će moći kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Zadnja nedjelja u mjesecu listopadu, 27. listopada 2024. godine s početkom u 10 sati tradicionalno je rezervirana za BakalaRun, humanitarnu utrku u organizaciji TEĆI, ISTI I PITI i Erika Lukšića pod pokroviteljstvom Alden Bakalara. Bit će to prigodan završetak Ružičastog mjeseca kojim Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea podiže svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki kao jedini siguran put smanjenju smrtnosti od ove vodeće maligne bolesti u žena.

Zahvaljujući Elvisu Morini i Caffe Baru La Resistance, tijekom cijelog mjeseca listopada dio prihoda od prodanih kava bit će doniran Klubu Gea Pula.

Ne ću ben, hodi zajno! – Poručuju iz kluba Gea!

Odgovori

Pin It on Pinterest