Puh Belci prenijela pozitivna iskustva uvođenja Sustava upravljanja imovinom delegaciji Bosne i Hercegovine

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zajedno sa svojim suradnicima primila je danas u prostorijama Komunalne palače delegaciju koju čine predstavnici pet jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine na čelu s dosadašnjim gradonačelnikom Grada Banje Luke Slobodanom Gavranovićem te načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom. Delegacija je posjetila Pulu kako bi se upoznala s rezultatima uspostave projekta integriranog Sustava upravljanja imovinom kojega je Grad Pula uveo u svoje poslovanje uz stručnu podršku tvrtke Libusoft Ciciom d.o.o.

Nakon što je uputila srdačnu dobrodošlicu prisutnima zamjenica gradonačelnika je uvodno istaknula kako je Pula poznata po visokoj razini transparentnosti i otvorenosti gradske uprave. „Ovim projektom Grad je nastavio nadograđivati sustav koji na jedan učinkovitiji način omogućuje sistematizirano upravljanje gradskom imovinom“ kazala je Puh Belci nadodavši kako je riječ o sveobuhvatnom sustavu koji na jednom mjestu objedinjava sve podatke o gradskoj imovini i čini ih dostupnim svim korisnicima.

O samoj implementaciji sustava govorio je koordinator projekta Robert Stemberger. „Ovu jedinstvenu bazu podataka započeli smo graditi tako što smo osnovali Povjerenstvo za provođenje projekta“ kazao je Stemberger te nadodao kako su se naredni koraci ticali same implementacije. „Od veljače 2015. od kad je započeto s projektom do njegova završetka održano je devet radionica, odrađena je obuka djelatnika za rad na programskim rješenjima Registra nekretnina i GIS-a, izvršena je klasifikacija i inventarizacija te procjena vrijednosti imovine, unijeto je 6.199 jedinica imovine te su dodatno konvertirani podaci o zemljištu za 5.729 jedinica imovine“ pojasnio je Stemberger pritom naglasivši kako je time postignut i premašen cilj unosa trećine procijenjenog broja jedinica imovine. Ujedno formiran je Integrirani sustav upravljanja imovinom koji se sastoji od međusobno povezanog Registra nekretnina klasificiranog po vrstama imovine i Geografsko informacijskog sustava, u koji su dodatno uvršteni vodovi, adresni model, digitalni katastarski plan i prostorno planska dokumentacija iz GUP-a.

Predstavnici Libusofta Rade Ignjatović i Mladen Kolarek zahvalili su se na dobroj suradnji i koordinaciji te bezuvjetnoj podršci cijele uprave. Ovim se projektom Gradu omogućuje da sistematizirano upravlja imovinom koju posjeduje, dodaje Kolarek.

Da je Pula primjer dobre prakse koji će definitivno slijediti pri implementaciji sustava upravljanja imovinom u svom gradu te da sustav nudi fleksibilniju organizaciju imovine i omogućuje bolji pregled podataka složili su se i predstavnici Banje Luke, Općine Novo Sarajevo, Opštine Gradiška, Opštine Mrkonjig Grad i Opštine Novi Grad.

http://www.pula.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest