Udruga žena braniteljica Domovinskog rata Pula otvorila novi prostor

U Koparskoj ulici, u Puli, danas je održana svečanost otvorenja novog prostora Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula na kojemu su sudjelovali predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula Slavica Porubić Kukal, zamjenica gradonačelnika Grada Pule-Pola Ivona Močenić  i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula Slavica Porubić Kukal zahvalila se Gradu Puli na dodjeli prostora i Istarskoj županiji na stalnoj potpori u radu Udruge od samog početka.

„Prostor će nam dobro doći za osmišljavanje projekata za radionice koje ćemo provoditi za okupljanje braniteljica Domovinskog rata. Znamo da u Puli živi puno osoba koje su prognane tijekom Domovinskog rata, a koje su svoj život stvorile ovdje i danas ovdje žive sa svojim obiteljima.“ – kazala je predsjednica Udruge Porubić Kukal i istaknula kako se nada kako će Grad Pula-Pola i Istarska županija biti partneri i u realizaciji prijedloga Parka djece žrtava ratova 20. i 21. stoljeća.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule-Pola Ivona Močenić istaknula je kako je Grad Pula-Pola dodijelio prostor Udruzi u znak zahvalnosti braniteljicama Domovinskog rata te kako na taj način podržava njihovu važnu misiju.

Pročelnik Glušac je čestitao članicama Udruge na novom prostoru kojega su svojim predanim radom zaslužile.

„Žene, članice Udruge imaju nevjerojatnu energiju i iznimno su agilne s jako puno inicijativa koje su prisutne ne samo u veteranskom dijelu, već one zapravo pokreću mnoge inicijative i za  mlade ljude. Okrenute su budućnosti te se svojim projektima trude da današnja djeca i mladi poznaju svoju povijest, ali i da znaju cijeniti ono što imaju danas. Drago mi je da im Istarska županija kao partner može pomoći na tome putu.“ – kazao je pročelnik Glušac i najavio kako će sljedeće godine veteranske udruge proizašle iz Domovinskog rata kao i udruge antifašista imati svoj zasebni natječaj u sklopu kojega će se i financijska sredstva povećati.

Udruga žena braniteljica Domovinskog rata Pula koja broji 34 članica predstavlja snažnu zajednicu žena koje su hrabro sudjelovale u Domovinskom ratu, izražavajući duboko poštovanje prema njihovom doprinosu nacionalnoj sigurnosti i slobodi. Ova udruga ima nesebičan cilj pružanja podrške, izgradnje solidarnosti te promicanja specifičnih interesa unutar zajednice.

Odgovori

Pin It on Pinterest