“Do ciacole con Espi Tomičić” u pulskom Circolu 22. siječnja

Udruga Proces 2024. godinu započinje posljednjim događanjem iz manifestacije „Proces 2023“ i to programom „Do ciacole con Espi Tomičić“ koji će se održati u ponedjeljak 22. siječnja u 19 sati u pulskom Circolu.

U sklopu cjelogodišnje manifestacije „Proces 2023“ u Puli su organizirane izložbe „Odlučna“ Nine Đurđević, „Plivati kao ti ne može svatko“ Josipa Kresovića i „Desire Paths“ Lare Varat. Održao se razgovor s nagrađivanom slovenskom pjesnikinjom, novinarkom i urednicom Anjom Zag Golob, projekcija filma „Čopor pičića“ i veliki nastup House of Flamingo. Vizualni identitet manifestacije i promotivne materijale za sva događanja osmislio je i izradio mladi pulski dizajner Erik Burić.

Događanja je posjetio veliki broj mladih, čime se podcrtala važnost organiziranja programa koji za cilj imaju kroz umjetnost otvoriti pitanja diskriminacije, jednakopravnosti i prihvaćanja.

Program „Procesa 2023“ zatvaramo u pulskom Circolu, točnije u Caffé baru Circolo 17, u ponedjeljak 22. siječnja u 19 sati gostovanjem pisca i dramaturga Espija Tomičića.

Espi Tomičić je pisac i dramaturg. Autor je dramskih tekstova, kratkih priča i eseja. Član je feminističkog kolektiva fAKTIV i Arbajt kolektiva. Dobitnik je dvije Nagrade za dramsko djelo Marin Držić koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva. Djela su mu postavljana u Gradskom kazalištu Gavella i u Zagrebačkom kazalištu mladih, a sudjeluje i u projetima postavljenima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

U Puli će, s Anom Bačić iz udruge Proces, razgovarati o dramturgiji, poziciji transrodnih osoba, ali i queer osoba uopće, na polju kulture i umjetnosti u Hrvatskoj, regiji i u Europi. Istaknut će poziciju kazališta i dramskog teksta, te se osvrnuti na stanje na polju institucionalne i izvaninstitucionalne kulture i umjetnosti u Hrvatskoj. Također, kao i sve gošće i gosti programa „Do ciacole con…“ publici će predstaviti svoje omiljene naslove LGBTIQ+ autora i autorica.

Program „Proces 2023“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest