Radovi na ultramodernom zdanju privode se kraju. ACI MARINA ROVINJ najveća je investicija u povijesti ACI-ja

Novi koncept prožet je notom ekskluzivnosti u svakom detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja posljednjih desetak godina taj grad “zahtijeva” i zaslužuje, objašnjavaju iz ACI-ja.

ACI marina u Rovinju, najmodernija, a sudeći po komentarima i jedna od najljepših marina nautičkog turizma na Jadranu, praktički je izgrađena. Odvezena je teška mehanizacija, a na terenu se obavljaju završni radovi.

Prije samih nautičara, ali i građana Rovinja koji sa znatiželjom i blagim nestrpljenjem iščekuju dan kada će turistička zona Monte Mulini biti otvorena za prolaz i šetnju, odškrinuli smo vrata i posjetili dojučerašnje gradilište, inače najveću investiciju u povijesti ACI-ja.

Kao što je i najavljeno od strane investitora, nova marina s kategorizacijom “pet sidara” i susjedni joj novoizgrađeni Hotel Park u potpunosti su promijenili vizuru grada. Pogled iz starogradske jezgre pogled je u budućnost, novu ponudu i imidž grada i luksuz, koji Rovinj zaslužuje. S druge strane, nedvojbeno je i da će pogled s te druge strane, kad marina i hotel budu otvoreni, biti jedan od najljepših na Mediteranu – pogled na starogradsku jezgru Rovinja i otok Svetu Katarinu.

Tehnološka rješenja

Međutim, podsjetimo kako do ove nove razine turističke ponude i više kvalitete nije došlo slučajno. Trebalo je osigurati 160 milijuna kuna za investiciju, cijelom dužinom obalnog pojasa marine i lukobrana izgraditi novi obalni zid te ga proširiti za metar i pol u odnosu na stari, kao i produbiti samo podmorje marine duž cijele obalne linije na dubinu od minimalno 4,5 metra.

“Uz kompletno izmijenjen vizualni identitet marine ostvarena je namjera te napravljen suštinski zaokret u pristupu nautičkom turizmu, ponudi marine i usluzi nautičarima. Novi koncept prožet je notom ekskluzivnosti u svakom detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja posljednjih desetak godina taj grad “zahtijeva” i zaslužuje, objašnjavaju iz ACI-ja.

Na konkretno pitanje konačnog termina otvorenja marine ističu da se trenutno radi na ishodovanju dokumentacije kako bi, u najskorije vrijeme, marina otvorila vrata nautičarima.

Iz ACI-ja dodaju da rovinjsku marinu krase ne samo atraktivni dizajn, već i najnovija tehnološka rješenja.

“Prostorni planovi omogućili su rekonstrukciju marine na način da se ujedno kategorizacija podigne na višu razinu, a to je značilo smanjenje broja vezova za plovila manjih duljina te optimalnog kapacitiranja vezova prema današnjim standardima i zahtjevima tržišta. Isto znači privlačenje nove kategorije gostiju kojima će biti ponuđena i odgovarajuća usluga u svim segmentima, ne samo kao nautičarima već i kroz komplementarne sadržaje koje Rovinj nudi kao destinacija. Uz to, vrhunski dizajn uz implementaciju najnovijih tehnoloških rješenja te visoka razina tailor made tehničke i ugostiteljske usluge marine, na tragu najmodernijih nautičkih one stop shop odredišta, idealno će se uklopiti u destinaciju čijem ubrzanom turističkom razvoju svjedočimo”, kažu iz ACI-ja, dodajući kako je upravo ova rekonstrukcija ujedno i najbolji odgovor na sve zahtjeve tržišta.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest