Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek primio OKUD „Istru“ povodom 60.obljetnice postojanja

U prostorijama Komunalne palače zamjenik gradonačelnika Robert Cvek primio je danas organizaciju kulturno- umjetničkih djelatnosti OKUD „ Istra „ povodom obilježavanja 60. godine postojanja.

OKUD “Istra” osnovana je 15. veljače 1959. godine i najveći je harmonikaški centar u Hrvatskoj s najvećim brojem osvojenih nagrada, priznat u Europi i svijetu.
Zamjenik gradonačelnika pozdravio je prisutne i zahvalio im na tolikim godinama rada i djelovanja te doprinosu i  promicanju  kulturnog identiteta grada Pule, poželio im još puno godišnjica, a uz razgovor prošli su kroz djelovanje organizacije, zaključivši kako će Grad Pula uvijek biti potpora organizaciji i manifestacijama koje planiraju.

Predsjednik OKUDA „Istra“   Aleks Nadišić zahvalio se u ime svih članova Gradu na potpori, naglasio je  kako trenutno broje oko 100 članova od 7 do 77 godina , te kako su ponosni na svoj rad i uspjeh, a krajem godine spremaju i veliki koncert kojim će svečano obilježiti svojih prvih 60.godina postojanja.

Međunarodno priznati programi koje organizira OKUD “Istra” su: Međunarodni susret harmonikaša koji se uspješno realizira od 1964. godine i Međunarodna ljetna škola harmonike, a uvršteni su u sve najznačajnije kalendare svjetskih harmonikaških zbivanja.
OKUD „Istra“ je jedinstven i po tome što može prihvatiti odrasle članove – polaznike koji imaju želju za sviranjem te imaju mogućnost učenja sviranja na izabranom instrumentu.
Osnovni ciljevi i zadaci glazbenih tečajeva u OKUD-u “Istra” jesu glazbeno opismenjivanje, stjecanje i  razvijanje osnovnih glazbenih znanja i sposobnosti.

Pin It on Pinterest