Novi MSCT uređaj pridonijet će još kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi

U pulskoj Općoj bolnici danas je pušten u rad novi MSCT uređaj koji predstavlja znatno unapređenje i moderniju tehnologiju s daleko boljom rezolucijom slika, a tim je povodom održana konferencija za novinare na kojoj je uz predstavnike bolnice sudjelovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Postojeći 4-slojno MSCT uređaj nabavljen je još davne 1996. godine te je još uvijek i koristi, a novi uređaj pridonijet će znatnom povećanju kvalitete liječenja i bit će velika pomoć liječnicima u donošenju dijagnoze kao i praćenju liječenja onkoloških pacijenata.

“U zdravstvu su uvijek najbitniji ljudi, odnosno liječnici i zdravstveni djelatnici, a oprema  poput ove uvelike olakšava njih rad i pacijentima nudi kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Osim izgradnje nove bolnice koja je svima nama prioritet, nabavlja se i nova oprema koja će se u njoj koristiti”, kazao je Miletić i dodao kako je pulska Opća bolnica nepravedno zakinuta budući je Vlada još 2008. godine iz državnog proračuna pokrila dugove svih općih bolnica u Hrvatskoj, osim Općoj bolnici Pula zbog čega je za podmirenje duga bilo potrebno podići kredit u iznosu od 76 milijuna kuna koji i danas opterećuje njezino poslovanje.

Pomoćnik ravnateljice za kvalitetu Opće bolnice dr. Dragan Trivanović napomenuo je kako se na postojećem MSCT uređaju godišnje obradi oko 6 tisuća pacijenata te kako je osim novog uređaja koji je danas predstavljen, bolnica sklopila ugovore o nabavi još jednog 128 slojnog MSCT i novog MRI uređaja koji će biti instalirani nakon adaptacije prostorije dijagnostike na lokaciji Zagrebačka 30. Sva tri uređaja nabavljena su iz sredstava kredita za izgradnju i opremanje nove opće bolnice. Vrijednost uređaja koji je danas pušten u rad iznosi 2,4 milijuna kuna.

Odgovori

Pin It on Pinterest