Gradonačelnik Boris Miletić primio dobitnicu nagrade Kolos Tatjanu Uzelac

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače dobitnicu nagrade Kolos Tatjanu Uzelac. Nagradu Kolos, najznačajniju nagradu u građevinarstvu, dodjeljuje Hrvatska komora inženjera građevinarstva za izuzetna dostignuća u struci.

Pulski gradonačelnik Miletić čestitao je gospođi Uzelac na ovo izuzetno važnoj nagradi istaknuvši kako se u gradu znatno vidljivi pomaci i poboljšanja na području odvodnje. Naime, Grad Pula je još 2011. godine naručio izradu  Idejnog koncepta odvodnje oborinskih i površinskih voda grada Pule zbog učestalih plavljenja pojedinih dijelova grada i tada je bio jedan od prvih gradova u Europi koji je donio Odluku o izradi cjelovitog koncepta na nivou cijelog grada putem inovativnih metoda zbrinjavanja voda. Idejni koncept izradila je gospođa Uzelac te je postao osnova za izradu smjernica prilikom obrade Generalnog urbanističkog plana i Prostornih planova uređenja grada Pule u dijelu odvodnje i zaštite od voda.

„Velika mi je čast što smo danas upriličili ovaj prijem da ljudi vide da imamo svoje uzdanice, poput vas, stručnjake koji mogu i žele promicati znanje i struku i donijeti dobrobiti gradu i svim našim građanima“, rekao je gradonačelnik Miletić.

Gospođa Uzelac zahvalila je gradonačelniku na prijemu i čestitkama te istaknula kako je osim stručnosti i znanja, veoma važno razgovarati i povezivati se s ljudima te razmjenjivati znanja i ideje jer je to jedini način koji vodi napretku.


Tatjana Uzelac dobila je nagradu u kategoriji hidrotehnike za izuzetni doprinos struci i to za  Idejni koncept i projekt odvodnje oborinskih i površinskih voda grada Pule. Rješavanju plavljenja pojedinih dijelova Pule Tatjana Uzelac riješila je inovativnim metodama tehnikom zbrinjavanja oborinskih voda putem kišnih vrtova, laguna i infiltracijskih jaraka.
Prema idejnom projektu izrađeno je desetak projekata od kojih su najznačajniji rješenje problema plavljenja rotora na ulazu u Pulu, gradske obilaznice i Trga kralja Tomislava.

Odgovori

Pin It on Pinterest