Noć knjige u Klubu i knjižari Giardini 2

Noć knjige najrasprostranjenija je nacionalna manifestacija posvećena promociji knjige i kulture čitanja koja svake godine okuplja više stotina knjižara, nakladnika, knjižnica i raznih edukacijskih ustanova diljem Hrvatske. Dvanaesto izdanje Noći knjige, naslovljeno „Sanjaju li roboti električne knjige?“ tematizira odnos tehnologije i književne produkcije.

Nakon uspješnog virtualnog programa naslovljenog „Libar na škabeliću“ u kojem su poznata imena književne i umjetničke scene, ali i strastveni čitatelji govorili o knjigama za kojima posežu u trenucima osame, Klub i knjižara Giardini 2 po prvi put uživo obilježava Noć knjige. U skladu s ovogodišnjom temom, u subotu 22. travnja u 19:00 sati Korado Korlević će održati predavanje o umjetnoj inteligenciji. Astronom i futurolog svjetskog glasa razmatrat će utjecaj umjetne inteligencije na poimanje rada, književno i umjetničko stvaralaštvo, ali i društvo u cjelini. Korado Korlević, voditelj Zvjezdarnice u Višnjanu i osnivač Višnjanske škole astronomije, zaslužan je za prva otkrića meteora i asteroida u Hrvatskoj i proglašen 11. najuspješnijim tragačem za asteroidima svih vremena.

Ususret Noći knjige, u četvrtak 20. travnja u 19:00 sati održati će se predstavljanje nove zbirke kratkih priča „Gracija od čempresa“ (OceanMore, 2022.) Želimira Periša, jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih autora koji je osvojio publiku romanom “Mladenka kostonoga”. U novoj knjizi autor već u poznatoj maniri dočarava bunt protiv nasilnih društvenih struktura i institucija kroz živopisne likove iz malih sredina, mahom žene i djevojke koje ne posustaju u borbi za slobodno i ravnopravno društvo. Guslar Želimir Periš koji je u „Mladenki kostonogi“ opjevao sudbinu vještice Gile, ovoga puta pojavljuje se u liku pisca koji se čitateljima obraća iz post-apokaliptične budućnosti. O revolucionarnim potezima „malog čovjeka“ s autorom će razgovarati Roberto Rauch.

U periodu od 20. do 22. travnja Klub i knjižara Giardini 2 posjetiteljima daruje 10% popusta na sve naslove.

KONTAKT: Helena Vodopija, voditeljica programa Kluba i knjižare Giardini 2, mail: helena@sanjamknjige.hr, tel: 0957458798

Odgovori

Pin It on Pinterest