Članovi Dječjeg gradskog vijeća osmislili edukativnu predstavu za mlade

 

Članovi Dječjeg gradskog vijeća u suradnji s Dramskim studijem Istarskog narodnog kazališta predvođenim njihovim dramskim pedagogom Aleksandrom Bančićem osmisli su edukativnu predstavu koju su danas u prostorijama Dječjeg centra Pula odigrali pred učenicima Osnovne škole Šijana. 

Oduševljenje predstavom izrazila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je predstavu pogledala zajedno s ostalim članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. „Forma predstave koja razvija dijalog među vršnjacima puno je učinkovitija od klasične forme, jer se djeca na ovaj način mogu direktno poistovjetiti s problematikom kao i iznaći rješenje, odnosno lakše prigrliti upućenu im poruku“ naglasila je Puh Belci te nadodala kako je ovo pravi put za stvaranje što zdravije i kvalitetnije sredine za rast i razvoj djece. 

Riječ je o predstavi koja se izvodi u formi Forum kazališta te tako na jedan drugačiji i proaktivniji način pristupa aktualnim temama i zornije prikazuje probleme s kojima se mladi danas susreću. Kroz scene Forum kazališta mlade se nastoji potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike. „Cilj je da svi zajedno promišljaju o temi te nakon rasprave ponude niz rješenja na pitanja i probleme detektirane predstavom “ pojasnila je voditeljica DGV-a grada Pule Ileana Zahtila Blašković.

Predstava je do sada odigrana 11 puta, a kao takva namijenjena je učenicima sedmih i osmih razreda svih pulskih osnovnih škola. Glavne uloge utjelovili su sami članovi Dječjeg gradskog vijeća pod čijom je i palicom predstava nastala. Cjelokupni projekt realiziran je uz potporu Grada Pule i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.

Pin It on Pinterest