„Priče o gljivama“ Matije Josipovića u Dnevnom boravku Rojca

U srijedu 19. travnja u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca autor brojnih knjiga o gljiva, Matija Josipović, održat će predavanje „Priče o gljivama“.

Matija Josipović autor je 14 knjiga, od toga 11 knjiga iz gljivarstva i mikologije i tri knjige iz ornitologije i ornitofilije. Osnivač je Centra za istraživanje gljiva Russula, voditelj brojnih istraživanja i autor čak 13 elaborata o istraživanju gljiva. Predavač je na nekoliko međunarodnih, te na mnogobrojnim stručnim predavanja o gljivama. Također, Matija Josipović je i suradnik na nekoliko projekata o zaštiti prirode i zaštiti gljiva te je održao i brojna predavanja na temu zaštite prirode.

Osim što se bavi proučavanjem i pisanjem knjiga, Matija Josipović ima i drugih aktivnosti koje su vezane za gljive i ptice. Idejni je začetnik, i redoviti sudionik, stručnog dijela programa iznimno uspješne manifestacije Festivala gljiva u Parku prirode Lonjsko polje – popularni FungiFest u suradnji s Gradom Kutinom, Kutinskom turističkom zajednicom i JU Park prirode Lonjsko polje, a koja je opisana u knjizi novinara Vjeke Hudolina „Dobre priče u Hrvatskoj“. Autor je i 12 izložbi gljiva.

Kroz „Priče o gljivama“ Matija Josipović će pulskoj publici predstaviti očaravajući svijet gljiva, opisati ga kroz priče o jestivim, nejestivim, otrovnim, ljekovitim i podzemnim gljivama. Govorit će i o zaštiti prirode, biološke raznolikosti i zaštiti gljiva.

Predavanje „Priče o gljivama“ održat će se u srijedu 19. travnja u 18 sati u Dnevnom boravku Rojca, u DC-u Rojc u Puli.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

Odgovori

Pin It on Pinterest