Učenici pulske Osnovne škole Veli Vrh nižu uspjehe

 

Na ovogodišnjem natječaju za osmišljavanje maskote 17. Svjetskog bienalla dječjeg slikarstva u Francuskoj, u organizaciji Musée de Peinture de Saint-Frajou, učenica Osnovne škole Veli Vrh, Nataša Kovačević postigla je zapaženi rezultat te osvojila pehar i diplomu za poetiku u likovnom izričaju.
Običnim drvenim bojicama, sa nepunih 12 godina, Nina Kovačević naslikala je motiv natječaja, papigu Šeherezadu, koja asocira na dugo i strpljivo pričanje te izmišljanje sjajnih priča uz puno predanosti i ljubavi prema životu.
Prema podacima oranizatora na natječaj se prijavilo preko 27 zemalja iz različitih dijelova svijeta, od Japana do Kanade, što uspjeh učenice i mentorice prof Roberte Nagy čini još značajnijim.
Prošle godine na 16. Bienallu dječjeg slikarstva, učenik Damjan Kosanović osvojio je zlatnu medalju za izniman likovni rad te Mihael Balać broncu za izuzetnu primjenu kolorita.

Učenica VI. b razreda Paola Pamić, dobila je veliko priznanje pozivom na 48. Sabor čakavskog pjesništva koji će se održati 13. svibnja 2017. u Žminju. Paolina je pjesma pod nazivom ČA, između 140 literarnih radova odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2017. Paola je također kao jedina predstavnica pulskih osnovnih škola odabrana i za recitaciju svoje pjesme na Saboru čakavskog pjesništva.
Ovo je druga godina zaredom da se radovi učenika Osnovne škole Veli Vrh objavljuju u zbirkama čakavskog pjesništva u Žminju, prošle godine je učenica Matea Cetina postigla isti uspjeh.

Pin It on Pinterest