Prva pobjeda je donijela olakšanje

Iza Vanje Iveše i Gorana Roce, dvojca koji se upisao u “klub sto”, treći čovjek po broju prvoligaških nastupa za Istru 1961 koji u ovom trenutku brani zeleno-žute boje je Nikola Prelčec. Kad je prije tri godine napustio “Drosinu”, Prelčec je u nogama imao 43 prvoligaške utakmice, a u tekućoj sezoni odradio ih je pet i tako stigao do brojke 48.

– U globalu mogu reći da sam zadovoljan. Trener je prema meni maksimalno korektan, pričamo, koristi me, a ja svaku minutu koju mi da nastojim maksimalno iskoristiti. Idem sto posto na svakom treningu i na svakoj utakmici te sam zadovoljan kako mi se to zasad vraća – rekao je 26-godišnji Nikola Prelčec, koji bi možda prikupio i više utakmica u ovoj sezoni da pulski igrački kadar nije toliko obiman. – Stvarno nas ima puno, ali ne mogu izdvojiti jednog da kažem kako je on loš te da nezaslužuje biti ovdje. Sve su to odreda dobri igrači što se vidi na terenu kad dobiju priliku, za koju se naravno moraju izboriti, jer protekcije nema za nikoga. Normalno da u takvoj situaciji kad nas je puno uvijek bude nezadovoljnih koji smatraju da bi trebali više igrati, ali ono što mi se sviđa je da oni to nezadovoljstvo ne iskazuju pričom, nego se pokušavaju dodatnim radom na treningu izboriti za ono što misle da im pripada i na taj se način nametnuti treneru. Vlada sportski duh i zdrava konkurencija te svi “pričamo” samo na terenu.

Druga ovosezonska reprezentativna stanka protječe u puno boljem raspoloženju na treninzima nego što je tobila ona prethodna unatrag mjesec dana. Dijelom je to možda zbog tri slobodna dana što ih je trener Tomić svojim pulenima dao nakon utakmice s Rijekom, ali glavni razlog zasigurno ipak leži u prvenstvenoj ljestvici.

( Izvor: www.glasistre.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest