Biciklistima se pružila prilika za vožnju Muzilom

Oko 220 sudionika subotnje pulske biciklijade u sklopu manifestacije “Jug na dva kotača” imalo je prilike posjetiti Muzil, bivšu vojnu zonu još uvijek rijetko ili u potpunosti nedostupnu brojnim građanima. Za bicikliste je na Muzilu, na tamošnjem velikom platou nedaleko od austrijske tvrđave Maria Luisa, omogućena i kraća stanka prije povrataka na Verudelu, otkud je velika povorka i krenula.

Na posljednju biciklijadu iz ciklusa “Jug na dva kotača”, odvažile su se mnoge obitelji s djecom, a tko od njih nogama nije mogao doseći pedale, taj se vozio u sjedalici na biciklu svojih roditelja. Sa svojom familijom biciklistima se pridružila i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice, uz TZ-ove Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana, jednog od organizatora manifestacije.

– Želja nam je potaknuti naše građane, ali i goste da se pridruže zajedničkoj vožnji biciklom i obilasku grada na dva kotača. Ova pulska, posljednja od šest biciklijadi, trebala se održati protekle nedjelje, ali smo je zbog lošeg vremena prebacili za danas, za subotu, i vjerujem da će nas vrijeme sada poslužiti, rekla je Cinkopan Korotaj uoči starta. Uzgred, bicikliste je s Verudele ispratilo sunčano vrijeme, ali su ih putem dostigli oblaci i prohladan vjetar pa su mnogi sa zebnjom gledali u nebo. Srećom, ono se na koncu smilovalo.

Sudionici četiri biciklijada ili više, koje su se od travnja vozile u Medulinu, Fažani, Vodnjanu, Ližnjanu, Divšićima, te sada u Puli, ostvarili su pravo na majicu s logom manifestacije, ali i na sudjelovanje u tomboli s bonom od 3.000 kuna kao glavnim zgoditkom i brojnim ostalim nagradama za kupnju biciklističke opreme. Pravo na majicu i na tombolu jučer je ostvarilo 115 sudionika.

– Da, sudjelujem sada već četvrti put i dobila sam majicu, pohvalila nam se pred start Romina Zaccai iz Pule.

– Vozim biciklu često, kad god stignem. Tako se odazivamo i biciklijadama, kada god nađemo vremena. Obiteljski, s mužem i sinom. Put nam je poznat, vjerujem da će biti lijepo vrijeme i da će biti super, rekla nam je Zaccai.

Bicikliste je ruta, duga oko 15 kilometara, vodila od Verudele preko južnog Bulevara do “S” krivine i u Arsenalsku i Sv. Polikarpa, pa od tvornicu cementa ulicom Fisela do Muzila. Po povratku za Verudelu biciklisti su pedalirali ulicama Valovine, Stoja. Lungo Mare, Valovine…

Tempo nije bio zahtjevan pa su tu dionicu lako odvozili i oni najmlađi, obavezno opremljeni zaštitnim kacigama, kao i oni stariji, ali nešto manje iskusni biciklisti. Za one zagrižene ljubitelje vožnje na dva kotača vožnja je bila pjesma.

– Inače smo biciklisti-samostalci. Stalno smo na biciklima, vozimo familijarno. Po ljeti ne, ali u proljeće i zimi obavezno. Pridružimo se ponekad i ovakvim organiziranim vožnjama. Do sada smo bili na dvije biciklijade, rekao nam je Denis Bulian iz Pule.

Uz turističke zajednice južne Istre u organizaciji ove manifestacije sudjelovali su i biciklistički i sportski klubovi SRU Bike Spirit, BK Peroj, KBBXS Adrenalina, BK Fažana i DSRIK Šišan, uz partnerstvo Arenaturista i brojnih sponzora među kojima je i Upravni odjela za turizam Istarske županije.

( Izvor: www.glasistre.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest