Otvorene 9. sportske igare Matice umirovljenika

U pulskom Domu hrvatskih branitelja danas su uz glazbeni program pjevačkog zbora „Zlatne godine“ otvorene 9. po redu sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, a svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara nazočili su pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

Tom je prigodom Miletić izrazio zadovoljstvo što se igre održavaju devetu godinu za redom te je svima poželio puno sportskih uspjeha u današnjem danu. “Od samog početka Grad Pula podržao je organizaciju igara i to je nešto što ćemo nastaviti i činiti. Kao Grad podržavamo i ostale aktivnosti i programe koji su usmjereni ka  umirovljeničkoj populaciji kako bi im osigurali bolju kvalitetu života. Drago mi je što sportske igre iz godinu u godinu okupljaju velik broj naših umirovljenika iz svih krajeva Istre koji se na ovaj način druže i zabavljaju”, poručio je Miletić.

Pozdravni govor uputio je i župan Valter Flego koji je naveo niz aktivnosti kojima Istarska županija pomaže umirovljenicima te je svima zaželiopuno uspjeha u današnjim natjecanjima.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić zahvalio je Gradu i Županiji koji od samih početaka podržavaju organizaciju sportskih igara Matice umirovljenika te je kazao kako ove godine sudjeluje  14 udruga s oko 200 sportaša. Natjecanje će se odvijati u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju (briškula i trešete).

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest