Stoja brani naslov, svi napadaju

S istih 12 aktera kao i prošle godine, po šest s ove i one strane Učke, ovog vikenda kreće nova sezona u A-2 ligi košarkaša. Naslov prvaka brani Stoja koja je lani u 22 utakmice upisala samo tri poraza te suvereno izborila kvalifikacije za najviši rang u kojima je osvojila treće mjesto te ostala za korak do majstorice sa Škrljevom, koja je pobjedniku donosila A-1 ligu. Preostali predstavnici naše županije nisu imali sezonu za pamćenje pa je tako Pula 1981 osvojila šesto mjesto, dok su Ghia Staff, Labin, Rovinj i Istrauni zauzeli četiri posljednje pozicije na ljestvici.

Ljeto je donijelo poprilično promjena unutar većine momčadi, neke su se pojačale, neke oslabile, a u ove potonje spada i branitelj naslova koji je ostao bez čak šestorice igrača od kojih će se najviše osjetiti izostanak Maljića i Đuguma, naravno i Bulešića čiji se odlazak u Kanadu malo odužio pa trener Korošec zasad na njega još uvijek može računati. Što se tiče gradskog rivala, osim što je direktnom konkurentu “preoteo” Đuguma, Puli 1981 se vratio Rakić, iz Dalmacije su pristigli Šoba i Božić i s tim bi kadrom trener Mezulić mogao vratiti u Pattinaggio gradski primat, no jedino ako mu momčad bude fizički spremna. Ako taj segment ne podigne barem za dva nivoa, onda će sezona donijeti sliku koju smo mogli vidjeti dvaput tijekom rujna, u finalu Kupa i na Severovom memorijalu kad je Pula 1981 igrala dok je imala snage, a potom je Stoja prebacila u brzinu više i odjurila do pobjede.

Treći pulski klub Istrauni prošlu je sezonu okončao na posljednjoj stepenici sa samo jednom pobjedom, no ambiciozni “studenti” ove godine pucaju na više i shodno s takvim aspiracijama osnažili su svoje redove, a za što će to biti dovoljno pokazat će sezona. Iskorak prema gore odlučili su napraviti i Labinjani koji su se pojačali nekolicinom igrača iz riječkog bazena s kojima su dobili kvalitetu i iskustvo, no ostaje pitanje treninga i uigranosti. Sliku njihove vrijednosti mogli bismo dobiti već nakon prvog kola u kojem će Labin ugostiti Stoju, a što se tiče preostala dva istarska kluba, Rovinja i pazinske Ghije Staff, njima se predviđa repriza prošle sezone i mjesto u donjem domu.

Što se tiče situacije s onu stranu Učke, tri momčadi koje su u prošloj sezoni disale Stoji za vratom, karlovački Šanac, Crikvenica i Kastav, i ove bi sezone trebali biti glavni kandidati za napad na vrh ljestvice. Svi su manje-više zadržali kadar iz prošle sezone, a usto se Crikvenica pojačala Modićem, Kastav s Ferenčićem, a navodno su i vratili neke bivše igrače. Za razliku od njih, Kraljevica nema pretjerane aspiracije i imat će slabiju momčad nego lani, Jadranka će opet biti bazirana na domaćim igračima s Lošinja, dok će Zamet i dalje biti Kvarner II, što znači da će mu momčad činiti juniori pojačani s par seniora.

( Izvor: www.glasistre.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest