U Poreč stižu vrhunski europski triatlonci

U Poreču će se u nedjelju održati četvrto izdanje sportske manifestacije Poreč Triatlon na kojoj se očekuje dolazak vrhunskih sportaša iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Švicarske, Italije, Poljske, Češke i Slovačke. Ove je godine međunarodni karakter manifestacije učvršćen, novost je dolazak poveće grupe sportaša iz Mađarske te Srbije i Crne Gore. Direktor manifestacije Goran Vrus je najavio dolazak 400 natjecatelja, a službeni će se upisi vršiti u subotu od 11 do 19 sati, pa bi se ta brojka mogla i povećati. Manifestaciju organizira Triatlon klub Swibir iz Zagreba te porečka tvrtka Happy time, generalni pokrovitelj je TZ Poreč uz organizacijsku potporu turističkog giganta Laguna Poreč na čijim će se terenima odvijati gro manifestacije. Projekt manager tvrtke Dean Krizmanić je ustvrdio da Laguna sve više ulaže u slične manifestacije koje polučuju više koristi: jako medijsko praćenje i time izuzetna promidžba, te osjetno povećanje noćenja u posezoni. Naime, sudionici će stići u Poreč već u petak, pa se do nedjelje očekuje ostvarenje preko 1100 noćenja, što nije mala stvar za ovo razdoblje godine. Potvrdio je to i direktor TZ Poreč Nenad Velenik koji je objasnio da Poreč sve više ulaže u sportske manifestacije.

– S obzirom na medijski učinak i na količinu ostvarenih noćenja, mi ulažemo preko 50 posto sredstava koja su namijenjena manifestacijama upravo sportskim događajima, konkretno to znači preko tri milijuna kuna uloženih sredstava. Podsjetio bih na ogromni vizibilitet koji je Poreč, primjerice, dobio s organizacijom međunarodnog turnira u Beach volleyu. Triatlon je za nas jako važan, a to je početak jedne veće priče, jer Poreč može jednog dana preuzeti organizaciju velike međunarodne manifestacije Ironman. Imamo organizacijsku sposobnost no, to su tek planovi na duži rok, rekao je Velenik.

O samom triatlonu govorio je direktor Goran Vrus. Trka starta u osam ujutro plivanjem na stazi dugoj 1900 metara, potom slijedi biciklistička trka u dužini od 90 kilometara. Na kraju će uslijediti trčanje na terenima Zelene Lagune, na stazi ukupne dužine od 21 kilometra. Nagradni fond iznosi 2000 eura, među natjecateljima valja zabilježiti dolazak 11 sportaša (pet u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji) koji su svrstani među trideset najboljih triatlonaca na svijetu.

( izvor: www.glasistre.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest