CIRKUS VEĆ NA PRVOJ SJEDNICI SABORA!

Petrov potjerao Pernara s govornice, ovaj mu odbrusio: ‘Čestitam na demokraciji!’

Konstituirajuća sjednica Sabora tekla je glatko sve do trenutka dok za govornicu nije stigao Ivan Pernar iz Živog zida. Rasprava o izmjenama

Zakona prolazila je relativno bezbolno (SDP i HNS su najavili da će ostati suzdržani pri glasanju), a onda je krenuo cirkus.

Pernar je za saborskom govornicom napravio pravi show, govorio je o svojim iskustvima s Ministarstvom uprave, a sve kritike je usmjeravao prema čovjeku koji je sjedio iza njega – Boži Petrovu.

Petrov ga prvo je blago upozorio da se drži teme, ali Pernar je nastavio po svome: – Poentirat ću na kraju i jasno pokazati koliko ste licemjerni….

– Gospodine Pernar, ja bih vas stvarno zamolio da se držite teme ili ću vam morati oduzeti riječ – nekoliko puta je predsjednik Sabora prekidao zastupnika Živog zida, ali Pernar se nastavio ponašati kao da ta upozorenja nije čuo.

– Vi ste išli na izbore sa pričom kako postoji korumpirana grupa ljudi, skup pojedinaca sa privatnim interesima i koja je nepoštena. Vaša retorika prije i nakon izbora podsjeća me na Orwellovu knjigu Životinjska farma. Ja imam 15 minuta, ali ako mi oduzimate to pravo, ja ću prihvatiti vašu volju. Pa nećete mi valjda vi određivati o čemu ću pričati… – nastavio je sa svojom pričom sve dok Petrovu nije prekipjelo.

– Oduzimam vam riječ – rekao je Petrov, a Pernar mu nije ostao dužan. – Čestitam na demokraciji – uskliknuo je Pernar, a sabornicom se prolomio pljesak.

– Hvala – okončao je ‘raspravu’ Petrov…

Nekoliko minuta poslije pobunio se i Peđa Grbin, koji je nakon izlaganja Mire Bulja zapravio i stao u obranu Pernara.

– Klasična povreda poslovnika, zastupnik Bulj se također miljama udaljio od teme, a njemu niste oduzeli riječ.

Petrov je saslušao što je Grbin imao za reći, a onda mu odgovorio:

– Ne smatram da se kolega Bulj udaljio od teme, ali ako vi mislite da ja griješim, imate 24 sata za prijavu.

( Izvor: www.jutarnji.hr )

 

Odgovori

Pin It on Pinterest