Na Tivoliju će se konačno realizirati Sportski centar

Grad Pula krenuo je u izgradnju pristupne prometnice Tivoli, projekta izgradnje prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u naselju Veli Vrh čija je ukupna procijenjena vrijednost 4,3 milijuna kuna. Ovog tjedna, naime, počeli su radovi prve faze projekta, vrijedni 1,24 milijuna kuna, čiji je rok izvođenja 45 radnih dana, odnosno do pred Božić. Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula, odabran kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a podizvođač je Vintijan d.o.o. Pula.

Odustali od bowlinga

– U cilju rješavanja pristupa Sportskog Centra Tivoli te infrastrukturnog uređenja južnog dijela zone Tivoli između Partizanskog puta i željezničke pruge, uveden je u posao izvođač izgradnje prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u dužini od oko 310 metara. Ove godine planira se izgraditi prometnica do razine makadama te jednostrani nogostup s javnom rasvjetom dok će se ostatak radova odvijati sukladno dinamici izgradnje ostale infrastrukture te osiguranja sredstava, pojasnili su iz Grada Pule.

Ovakva vijest zasigurno je najviše obradovala investitorski trojac s Velog Vrha, Edu Ramića, Dina Zgrablića i Alena Marasa, suvlasnike trgovačkog društva Sportski centar Tivoli d.o.o. koji su preuzeli lokaciju Tivolija na Velom Vrhu dobivši pravo građenja na 50 godina. Pulskim je GUP-om na toj lokaciji predviđena sportsko-rekreacijska zona kojoj je uvjet prilazna cesta. Suvlasnici SC Tivolija, već su prije par godina za naš list najavili planove na Velom Vrhu na lokaciji uokolo nogometnog igrališta. Želja im je ponuditi dodatni sadržaj koji će okupljati još više građana.

– Za naše poslovanje na Tivoliju ova će nova pristupna prometnica značiti mnogo, svi dobro znaju kakav je prilaz do sada bio Tivoliju, s radošću je dočekao početak radova Alen Maras, jedan od navedenog trojca uspješnih investitora.

Namjera investitora na Tivoliju bila je izgraditi multifunkcionalnu dvoranu, odnosno igrališta za tenis i badminton, koja bi se protezala pod šatorom te dvoetažni objekt u kojem bi bili smješteni, uz fitness dvoranu, igrališta za badminton i skvoš te staze za američku inačicu kuglanja – bowling. Dvorana za bowling svoje je mjesto trebala pronači u podrumu građevine gdje se namjeravalo smjestiti šest staza, a objekt je trebao još sadržavati svlačionice i prostorije Nogometnog kluba Veli Vrh, dvije terase, dok se na katu namjeravalo, prema projektu, urediti prostore za fitness i wellness te velika terasa. Međutim, dugo čekanje pristupne prometnice promijenilo je projekt.

– Prošlo je pet godina od prezentacije našeg projekta i od tada se puno toga promijenilo. U onom obliku sigurno nećemo realizirati projekt, bit će to ipak nešto manji projekt. Definitivno smo odustali od bowling dvorane jer su u Zagrebu u proteklo vrijeme otvorene čak tri i sve tri su propale. Što se toga tiče može se reći da je i bolje da je projekt toliko čekao, pojašnjava Maras.

Multifunkcionalna dvorana

No, investitorski trojac s Velog Vrha i dalje namjerava dodatno oživjeti Tivoli u učiniti ga sportsko-rekreacijskom lokacijom koju će posjećivati brojni građani. Pogotovo oni koji će koristiti blagodati natkrivenih terena, odnosno dvorane, u mjesecima izvan turističke sezone.

– Krenuli smo u izradu novog projekta koji će uskoro biti gotov. Sigurno je da ćemo izgraditi multifunkcionalnu dvoranu i a prije godinu dana smo već realizirali novo vanjsko igralište s umjetnom travom. Kada krenemo u realizaciju projekta vjerojatno će se postojeće malonogometno igralište “ukinuti” s obzirom da je riječ o gradskom zemljištu, dok je novo igralište napravljeno na našem terenu, zaključuje Maras.

( Izvor:   http://www.glasistre.hr    )

Odgovori

Pin It on Pinterest