Na Giardinima 20 betonskih kugli

Nakon što su dovršeni najavljeni radovi na Danteovom trgu, na kojem je postavljen takozvani hidraulični podizni stup, takozvani pilomat, nastavit će se i radovi na Giardinima i u Flanatičkoj ulici. Naime, kako kažu u Gradu Puli, na području pješačke zone Danteovog trga pilomat je postavljen da bi se doprinijelo boljoj regulaciji pješačkog prometa i nadzoru prometa vozilima u ovom dijelu grada.

Osim na Danteovom trgu, pilomati će se postaviti i u pješačkoj zoni u Flanatičkoj ulici, međutim, tamo je prethodno potrebno riješiti dovod struje. Upravo traju radovi na izmještanju ormarića za struju i čim to bude riješeno postavit će se dva pilomata da bi se spriječio ulazak dostavnim vozilima u pješačku zonu. Pilomati će imati zvučnu i svjetlosnu signalizaciju prilikom spuštanja i dizanja kako bi bili adekvatno uočljivi građanima i vozilima.

Također, do kraja ovog tjedna na Giardinima će biti postavljeno četiri stupića i čak 20 betonskih kugli koje će ujedno i vizualno zaokružiti cjelinu pješačke zone, ističu iz Grada Pule.

( Izvor:   http://www.glasistre.hr   )

Odgovori

Pin It on Pinterest