Sanira se stotinjak metara mola na Bunarini

Radovi u lučici Bunarina, koji traju još od početka rujna, ovih su se dana intenzivirali. Riječ je zapravo o sanaciji postojećeg mola umjesto kojeg će u dijelu biti postavljen pontonski. Kako nam pojašnjava glasnogovornik Lučke uprave Pula Zoran Peruško, nakon provedenog javnog natječaja za sanaciju i montažu mola u luci Bunarina, Lučka uprava Pula potpisala je ugovor o njihovom izvođenju s tvrtkom Marinetek iz Šibenika, čiji kooperant, tvrtka Murgons iz Pule izvodi navedene radove.

Mostićem na novi dio

Ukupna vrijednost radova iznosi 2,1 milijun kuna, a završetak ove vrijedne investicije očekuje se krajem mjeseca listopada.

“Radi se o već postojećem molu u luci Bunarina, ukupne dužine 186 metara, od čega je 105 metara bilo u prilično derutnom stanju pa se prionulo i na površinsku i na kompletnu podvodnu sanaciju, kao i na montažu 15-metarske glave mola u obliku slova ‘T'”, pojasnili su iz Lučke uprave.

Novi pontonski mol nadovezat će se na postojeći, preko kojeg će se mostićem dolaziti na novi mol. Novi je to projekt pulske Lučke uprave koja je doslovno preporodila Bunarinu, otkad je po poznatim okolnostima počela skrbiti o ovoj najpopularnijoj pulskoj lučici prije četiri godine.

Kvalitetna skrb o Bunarini

Lučka uprava je dosad u Bunarinu uložila značajna sredstva i napore da poboljša uslugu. Zamijenjeni su tako lanci priveznih mjesta na pojedinim molovima, saniran je već veliki mol na koji se privezuju i ribarice, zamijenjena je drvena konstrukcija, a davanjem u najam ugostiteljskog objekta, uz dozvolu resornog ministarstva, vraćen život na Bunarinu. Upravo su ulaganja pulske Lučke uprave te maksimalno prihvatljive cijene za starosjedioce Bunarine koji godinama ondje imaju vezove za barke, pokazali da se može kvalitetno skrbiti o lučici u korist domaćeg stanovništva. Stoga se, unazad dvije-tri godine, otkad je Lučka uprava Pula počela skrbiti o Bunarini, ne čuju više kritike nezadovoljnih vlasnika brodica i ribarica, a upravo je to i bio cilj da se situacija na Bunarini promijeni u koristi građana.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr   )

Odgovori

Pin It on Pinterest