Udruga Suncokret – Pula nastavlja s projektom „Medijski kompetentna obitelj“

Udruga Suncokret – Pula nastavlja s projektom „Medijski kompetentna obitelj“. Projekt se provodi u svrhu edukacije i pružanja podrške te jačanja zaštite dječjih prava. Opći cilj projekta je unapređenje medijske kompetencije odraslih i djece. Radionice su namijenjene roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, studentima i svima koji se posredno ili neposredno bave djecom. Na radionicama je, do danas, sudjelovalo ukupno 147 roditelja predškolske djece. Ove godine projekt se provodi u suradnji s osnovnim školama na području Pule, Medulina i Fažane te sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli.

U sklopu projekta provode se i radionice za djecu pod nazivom „Reklame i njihov utjecaj na nas“, u svrhu smanjenja negativnog utjecaja medija na mentalno zdravlje djece. Namijenjene su djeci od 9 do 12 godina. Cilj radionica je poticati kod djece kritičko promišljanje o medijima i medijskom sadržaju. Dječji radovi nastali tijekom radionica prezentirat će se na izložbi u javnom prostoru u gradu sredinom prosinca 2016. godine.

Projekt je sufinanciran iz Proračuna Istarske županije i Grada Pule za 2016. godinu.

Više informacija na stranici udruge: www.suncokret.hr ili na e-mail: pula(at)suncokret.hr, suncokret.andrea(at)gmail.com

Odgovori

Pin It on Pinterest