Stanovnici Velog Vrha detaljno upoznati s regulacijom prometa za vrijeme rekonstrukcije Vodnjanske ceste

 

S ciljem detaljnog upoznavanja mještana Velog Vrha i ostale zainteresirane javnosti s privremenom regulacijom prometa za vrijeme rekonstrukcije Vodnjanske ceste kao i samim projektom jučer je održana tribina u prostoriji Mjesnog odbora Veli Vrh. Na tribini, koju je organizirao Grad Pula, sve relevantne informacije i odgovore na pitanja mještana i vlasnika  poslovnih subjekata koji tamo djeluju iznijeli su predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora projekta, Cesta d.o.o. kao izvođača radova te Grada Pule. Privremena regulacija prometa ove faze projekta rekonstrukcije Vodnjanske ceste primjenjuje se od danas, srijede 11. listopada do 15. veljače 2018. godine., na način da je za promet zatvoren dio Vodnjanske ceste od Paganora do „Bunara“, a obilazni pravci osigurani su Istarskim ipsilonom i Partizanskim putem. Iz Cesta d.o.o. pojasnili su da će rampe koje ograđuju gradilište biti postavljene tako da lokalno stanovništvo može proći, kao i dostava za poduzetničke subjekte uz Vodnjansku cestu te pristup kupaca subjektima, sukladno dogovoru s izvođačem radova, te alternativnim opcijama prolaska, za koje će se na terenu izvidjeti mogućnosti adekvatne uspostave. Voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta Ivan Davidović uputio je stanovnike da jave bilo kakav problem kako bi se pravovremeno moglo reagirati a pojedinačni slučajevi rješavati na licu mjesta u ovisnosti o fazama izvođenja projekta.

 

 

Za vrijeme trajanja radova bit će promijenjene i trase autobusne linije prema Vodnjanu.   U smjeru Vodnjana autobusi Pulaprometa prometovat će do Autobusnog kolodvora, vratit će se Ulicom Starih statuta do Rive i  potom Ulicom Partizanski put do skretanja na Vodnjansku cestu.

Prema Puli autobusi neće prometovati Cestom Prekomorskih brigada (pored Peveca) i Koparskom ulicom već  Ulicom Partizanski put, Rivom, Ulicom Sv. Ivana, Ulicom Dubrovačke bratovštine, Rakovčevom i Zagrebačkom ulicom do Giardina. Učenici Talijanske škole koji koriste linije moći će se iskrcati na stajalištu u Zagrebačkoj ulici (Žuta škola). Linije prema Peroju i Štinjanu prometovat će uobičajenim trasama.

Rekonstrukcija Vodnjanske ceste u duljini od 1,05 kilometara obuhvaća širenje prometnice za oko 3 metara, izgradnju pješačke i biciklističke staze, rješavanje oborinske odvodnje, nova javna rasvjeta i prelaganje postojećih instalacija. U sklopu projekta izgradit će se tri kružna toka: za naselje Valdenaga, Ruban te na križanju Vodnjanske ceste s Fažanskom cestom. Radovi će se izvoditi u fazama, a cijeli projekt planira se okončati u roku od 6 mjeseci. Iz Hrvatskih cesta naveli su da za vrijeme izgradnje kružnog toka na raskrižju Vodnjanske i Fažanske ceste dionica neće biti zatvorena za promet već će se prometovati uz regulaciju semaforima, a početak i dinamika izvođenja ove faze projekta uskoro će se definirati.

Vrijednost investicije rekonstrukcije Vodnjanske ceste u duljini od 1,05 kilometara iznosi 13,3 milijuna kuna bez PDV-a.

 

Pin It on Pinterest