U planu benzinska na Medulinskoj cesti

Grad Pula sklopio je sporazum s pulskom tvrtkom VIP GAS d.o.o. za trgovinu i usluge, s obzirom da imaju zajednički interes u sufinanciranju pripreme, odnosno izrade idejnog projekta za potrebe ishodovanja lokacijske dozvole, za rekonstrukciju dijela Medulinske ceste i izgradnju benzinske postaje kao prostornog i funkcionalnog dijela iste prometnice.
Stoga je utvrđen sporazum o reguliranju međusobnih odnosa između Grada Pule i VIP GAS-a u izradio idejnog rješenja u polovičnom iznosu. Procijenjena vrijednost izrade idejnog projekta iznosi 111.375 kuna s PDV-om, pa će svaka strana sudjelovati u sufinanciranju s 55.687,50 kuna. Grad Pula obvezuje se provesti nabavu
usluge.
Kako nas izvještavaju iz Grada, riječ je o lokaciji uz Medulinsku cestu, s lijeve strane kada se iz Pule ide prema Medulinu, a koja se nalazi ispred nekadašnjeg popularnog ugostiteljskog objekta Doberman. Na lokaciji postoje dvije velike “prazne” površine, a na jednoj od njih namjerava se izgraditi benzinska postaja.
Ovako što svojevrsno je iznenađenje s obzirom da je, prema predviđenom prostornom planu, u Puli benzinska postaja bila predviđena uz obilaznicu kod skretanja za Pješčanu uvalu. Barem se spominjala mogućnost njezine izgradnje prilikom izrade prostornog plana za područje Marine Veruda, odnosno prilikom prvog spominjanja proširenja obilaznice od Šijane pa sve do skretanja za Verudelu.
( Izvor :  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest