Otvoren 10. Forum ženskog poduzetništva – BPW Danube net

Danas je u Hotelu Histria službeno otvoren 10. Forum BPW Danube net koji okuplja preko 150 poduzetnica iz deset zemalja svijeta. Službenom otvorenju, uz predsjednicu BPW kluba Pula Alidu Perkov, predsjednicu BPW International Yasmin Darwich i regionalnu koordinatoricu BPW Europe Pinellu Bombaci, nazočile su i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica župana Istarske županije Vivana Benussi te predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja koja je skup proglasila otvorenim.

„Forum na kojemu sudjeluju najviše predstavnice svjetskog ženskog poduzetništva osmišljen je kao platforma za razmjenu ideja, mišljenja i informacije u području rada, poslovanja i kulture“ naglasila je Perkov pritom se zahvalivši svima koji su potpomogli u organizaciji, a naročito brojim volonterima. Na riječi Perkov nadovezala se Benussi istaknuvši kako je ovo jedinstvena prilika za stjecanje novih znanja, iskustava i poslovnih kontakata.

Cilj Foruma je razmjena najboljih iskustava orijentacije žena na poduzetničke djelatnosti i dobro plaćena zanimanja te poticanje poduzetnica na inovatorstvo i prihvaćanje rukovodećih pozicija.

„Drago mi je što je upravo Pula domaćin ovog Foruma koji progovara o temama od velikog značaja za žensko poduzetništvo. Grad Pula na razne načine potiče poduzetništvo u cjelini, a tome u prilog govori i nedavno priznanje po kojemu je Pula proglašena vodećim gradom po pitanju poduzetništva u Hrvatskoj“ istaknula je Puh Belci nadodajući kako je na Gradu da nastavi širiti tu pozitivnu poduzetničku klimu koju će potom poduzetnici svojim idejama i poslovnim uspjesima nadograditi.

Ovogodišnje izdanje Foruma usko je vezano za temu  “Žene u STEM zanimanjima, inovacijama i rukovođenju”, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u čije se ime prisutnima obratila Deranja. „„Hrvatska je jedna od zemalja u kojoj žene imaju istu razinu prava i jednake mogućnosti za profesionalni razvoj, međutim činjenica je da su žene u Hrvatskoj suočene s čitavim nizom problema“ kazala je Deranja te nadodala kako bi svi zajedno trebali težiti postizanju veće ravnopravnosti.

Video porukom prisutnima se obratio i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić koji se obvezao da će se u Bruxellesu zalagati za izjednačavanje prava žena posebice u sektoru poduzetništva i gospodarstva.

U sklopu Foruma koji traje do 5. studenog održat će se 3 plenarne sjednice, 9 okruglih stolova, izložba te prodaja proizvoda poduzetnica kao i poslovni susret.

Odgovori

Pin It on Pinterest