Najavljen program 8. Rovinj Rovinj Music Festivala

Osmu godinu za redom, u predblagdansko vrijeme sreće i veselja, Rovinj će zahvaljujući Rovinj Music Festivalu živjeti glazbenim ritom. Jer, od 26. do 29. prosinca grad svete Eufemije ili, bolje rečeno, parkiralište male Valdibore pretvorit će se u veliku natkrivenu binu ispod koje će se održati jedan od najvećih glazbenih festivala na ovom području. Osim poznatih i već afirmiranih bendova, posebnost RMF-a je u tome što sa znanima uz bok nastupaju mladi demo bendovi iz Hrvatske i regije.

Dakle, uz revijalni program na dvije festivalske večeri nastupit će po dva demo benda koji će, nakon strogog ali i stručnog žiriranja, prvi put rame uz rame, pod istim reflektorima i ozvučenjem pokazati što znaju i umiju. Također, ne treba zanemariti ni činjenicu da će se rovinjskoj publici predstaviti samo četiri demo benda, od četrdesetak i više koji svake godine šalju svoje demo snimke i konkuriraju za nastup na RMF-u, a s tim u svezi i nagradu u vrijednosti od pet tisuća kuna.

Kako je na konferenciji za novinare rekao jedan od organizatora RMF-a Zoran Božić, osma je edicija za jedan festivalski dan/noć produžena, a cijena karata smanjena. Uz to, program je ostao jednako kvalitetan.

– Prve večeri publika će imati prilike uživati u koncertima grupa Vatra i Pavel, noć kasnije slijedi zabava uz Singkillers feat. Nikola Marjanović i “povratnike” splitski TBF. Treća sreća/večer u znaku je završnog koncerta Glazbenog laboratorija, a kao šećer na kraju poklon organizatora – besplatan koncert Nole u kazalištu “Antonio Gandusio”. Što se tiče cijena ulaznica, s prijašnjih 70 “skinute” su za 20 kuna pa će u pretprodaji iznositi 50 a na dan koncerta 60 kuna, pojasnio je Božić koji uz Denisa Budima, Darka Zgrablića i Igora Frankovića čini Organizacijski odbor Festivala.

No, kako organizacije nema bez novca, upitali smo predstavnike Grada i TZ-a, kao glavne i višegodišnje pokrovitelje, koliko se izdvaja za festival koji se uzdigao od prosječnosti, na što se zbrajanjem cifri dobio krajnji rezultat od 200 tisuća kuna.

– Valja također istaknuti da je riječ o renomiranom Festivalu i atraktivnom događanju koje se uklapa i dio je prosinačkih događanja. Jer, i prije Festivala započinje Rovinjska blagdanska čarolija, koja će opet, nakon RMF-ovih događanja, biti nastavljena na Trgu maršala Tita, na kojemu će u najluđoj noći u godini i u režiji Turističke zajednice nastupiti Tony Cetinski, rekla je direktorica TZ-a Rovinja Odete Sapač.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr   )

Odgovori

Pin It on Pinterest