Puljani pomažu oboljeloj košarkašici Sari Bećirović

Pulski sportaši i učenici još jednom pokazuju da imaju, prije svega, veliko srce. Ujedinjeni su, naime, pokrenuli humanitarnu akciju da bi osigurali financijska sredstva za troškove liječenja i oporavak mlade pulske košarkašice Sare Bećirović, 14-godišnje učenice Osnovne škole Šijana, koja je oboljela od tumora limfnih čvorova. Akciju, koju je inicirao razrednik Moris Peruško, a objeručke prihvatili učenici te pulski košarkaški klubovi, kako muški KK Pula 1981 i KK Stoja, tako i ženski ŽKK Pula Črnja Tours, probat će podignuti na viši nivo i svojim aktivnostima animirati cjelokupnu javnost da bi pomogli mladoj pulskoj sportašici.
Bolest usporila sjajnu karijeru
Mlada 14-godišnja Sara oboljela je od tumora limfnih žlijezda i trenutno se nalazi na liječenju kemoterapijom u riječkoj bolnici. Riječ je, kako navode liječnici koji brinu o mladoj sportašici, o izlječivoj dijagnozi, pogotovo što ju je Sara otkrila vrlo rano uočivši pojedine simptome i brzom reakcijom zadržala nadu u ozdravljenje. Posljednji nalazi upućuju da bi na koncu sve moglo završiti sa sretnim završetkom. No, put do ozdravljenja je dugotrajan i izrazito skup za prosječnu obitelj, što mnogi na žalost znaju iz iskustva. Sara je, inače, velika pulska košarkaška perspektiva kojoj se predviđala uspješna sportska karijera. Sada se svi nadaju da ju je bolest tek prikočila, ali joj je trenutno to cilj – pobijediti u najvažnijoj životnoj utakmici! Znaju to, osim samog razrednika i školskih kolega, treneri koji ju je sretali na parketu između obračuna, Siniša Žarić (Pula 1981), Igor Bolković (Stoja) i Ivan Đukić (Pula Črnja Tours), koji će pokrenuti niz akcija kako bi se skupila sredstva koja će obitelji Bećirović olakšati težak put kroz koji prolaze.
– Pokušat ćemo organizirati cijeli niz aktivnosti i manifestacija kroz koje će se prikupljati dobrovoljni prilozi za Saru. Svi znamo koliko su skupi troškovi liječenja i oporavka, puno je tu troškova, od smještaja obitelji do pravilne organske prehrane i stoga nam je svima skupa cilj olakšati teške trenutke Sari, govori nam poznati pulski trener Ivan Đukić, navodeći veliki broj uključenih u akciju.
Mladi će animirati javnost na popularnoj društvenoj mreži Facebook, gdje će se zainteresirani moći informirati o cijelom nizu aktivnosti. Sportaši će, pak, već ove subote na boksačkom turniru “Memorijal velikana pulskog ringa”, započeti s pokretanjem akcije prikupljanja financijskih sredstava. Na ulazu u dvoranu Pattinaggija postavit će se kutija u koju će svoje priloge za Saru moći ubaciti svi posjetitelji, ali i svi oni koji žele podržati ovu humanitarnu akciju.
Veliki event krajem studenog
– Nakon boksa 26. ili 27. studenog (subota i nedjelja) predstoji nam organiziranje svojevrsnog eventa “za Saru” u Domu sportova na kojem će se također prikupljati dobrovoljni prilozi. Tijekom vikenda odigrat će se košarkaške utakmice mlađih uzrasta pulskih klubova te će nastupiti plesne skupine i zborovi. U prosincu će, pak, pulski ženski košarkaški klub Pula Črnja Tours iskoristiti domaći prvoligaški susret s Medveščakom za novo prikupljanje priloga, a isto će učiniti pulski košarkaški drugoligaši Pula 1981 i Stoja na svojim domaćim utakmicama, pojašnjava Đukić i navodi da će uz sve navedeno, biti još brojnih aktivnosti kojima će se pomagati u prikupljanju priloga za Saru, a o kojima će javnost pravodobno biti obaviještena.
Nema sumnje da će se brojni Puljani uključiti u ovu hvalevrijednu akciju, pogotovo vjerujemo da će to učiniti na popularnom košarkaškom turniru rekreativaca, svojevrsnoj košarkaškoj Ulici, tijekom prosinca kada će se također prikupljati novčani prilozi za mladu košarkašicu. Pula je već ranije pokazala koliko je ujedinjena u ovakvim slučajevima, podrška teško oboljelim mladim sportašima Maši Srdić i Luki Jovanoviću pokazala je veliko srce koje svima može biti na ponos.
Uplate na račun
Svi zainteresirani, koji se žele uključiti u ovu hvalevrijednu akciju, mogu to učiniti i direktnom uplatom financijskih sredstva na broj računa Sarine majke Tife Bećirović u Raiffeisen banci, IBAN: HR3924840083200798954, s naznakom “za Saru”.
( iIzvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest