Pula – zeleno osviješteni grad

U sklopu programa „Green Talks Pula“ koji se jučer održao u HGK-Županijskoj komori Pula u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju o pozitivnim iskustvima i aktivnostima koje Grad Pula provodi po pitanju energetske učinkovitosti i zelene gradnje govorio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić.

„Grad Pula kao zeleno osviješten grad donio je Strategiju razvoja grada u kojoj su strateški  ciljevi usmjereni prema održivom razvoju, očuvanju i  optimalnoj alokaciji resursa, gospodarskom razvoju i visokoj kvaliteti usluga za stanovništvo poštujući načela maksimalne energetske učinkovitosti i odgovornosti“ istaknuo je Škuflić. Koncept održivog razvoja grada Pule temelji se na, između ostalog, očuvanju prirodnih resursa i uključivanje koncepcije održivog razvoja kao filozofije u društvene, ekonomske i političke strukture dodao je Škuflić.

U ime domaćina prisutne je pozdravila predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić osvrnuvši se na značaj ovakvih programa i edukacija kojima se prenose znanja i iskustva kao pozitivni primjeri djelovanja, te su podloge za izradu kvalitetnih projekata. Josip Zidarić pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije uvodno je naglasio kako je zadatak javnog sektora stvoriti optimalne uvjete za razvoj, a istome je temelj i kvalitetan prostorni plan kojeg je Istarska županija donijela.

U nastavku izlaganja iznijete su zakonske smjernice, primjeri dobre prakse, proizvodi i usluge na temu zelene gradnje.

 

Odgovori

Pin It on Pinterest