Proglašeni ovogodišnji najčitatelji Dječje knjižnice

Pavao Klasan, učenik 4. razreda OŠ Šijana, Luka Orbanić, učenik 8. razreda OŠ Vidikovac, i Mirna Jurić, učenica 4. razreda OŠ Kaštanjer, najčitatelji su Dječje knjižnice u 2016. godini.

Svečano proglašenje učenika koji su u godinu dana zajedno pročitali više od 300 knjiga, uz neizostavnu tortu i uručenje nagrada, održano je 14. studenog 2016. u Dječjoj knjižnici.

kji11

Čitateljske putovnice, knjižice u koje djeca upisuju naslove pročitanih knjiga i ocjenjuju svaku, u Dječjoj knjižnici uvedene su 11. studenog 2015., na Dan hrvatskih knjižnica, s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja u djece i mladih te popularizacije knjige kao izvora znanja.

Korisnici Dječje knjižnice koji su u godinu dana ispunili cijelu Čitateljsku putovnicu, odnosno pročitali najmanje 100 knjiga u razdoblju od 11. studenog 2015. do 11. studenog 2016. proglašeni su najčitateljmima Dječje knjižnice i nagrađeni.

knjiz11

Knjižničarka Dječje knjižnice, koja je proglasila pobjednike i uručila im nagrade, istaknula je da je konkurencija bila jaka te je poručila ovogodišnjim najčitateljima da nastave čitati.

Sve ostale mališane pozvala je da dođu po svoju Čitateljsku putovnicu u Dječju knjižnicu i urone u svijet knjiga.

Odgovori

Pin It on Pinterest