EU vaučer dodijeljen tvrtki Penta d.o.o.

HGK Županijska komora Pula uručila je EU vaučer vrijednosti 10 tisuća kuna pulskoj tvrtki Penta d.o.o. za projekt SMART parking.

Podsjetimo, HGK tvrtkama dodjeljuje EU vaučer za financiranje izrade projektne dokumentacije pri prijavi na određene natječaje strukturnih fondova. Tako je tijekom tekuće godine, Županijska komora Pula, osim Penti d.o.o., vaučere u iznosu od 10 tisuća kuna dodijelila i tvrtkama Alden d.o.o., SIC d.o.o. i Istrida d.o.o.

Tvrtka Penta d.o.o. svoj će projekt prijaviti na natječaj ERDF-a „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“.

Predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić uručila je vaučer direktoru Mladenu Pamiću koji ju je upoznao s poslovanjem tvrtke i detaljima projekta.

Vrijednost projekta SMART parking iznosi više od 1 136 000 kuna, a njegov je cilj smanjenje prometnih gužvi u Puli i smanjenje emisija štetnih plinova u okoliš uvođenjem posebnog pilot sustava koji bi vozačima omogućio da provjere ima li slobodnih mjesta na parkiralištu u blizini njihova odredišta. Partneri tvrtki Penta d.o.o. u ovom projektu su zagrebački Fakultet prometnih znanosti te Pula parking d.o.o.

Inače, Penta d.o.o. informatička je tvrtka osnovana 1990. godine s ciljem pozicioniranja na tržištu izrade programske podrške sustava za automatsku identifikaciju osoba i artikala putem specifičnih perifernih uređaja kao što su čitači barkoda, magnetne kartice i naljepnice, identifikatori otiska prsta, zjenice oka i sl. Neki od njihovih realiziranih projekata su sustavi registracije radnog vremena, kontrole pristupa, naplate i kontrole parkiranja, automatske naplate karata te sustav izrade, naplate i kontrole karata u javnom prijevozu putnika.

Odgovori

Pin It on Pinterest