Otvoreni 12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Točno u podne danas su u Vodnjanu svečano otvoreni tradicionalni 12. po redu Dani mladog maslinovog ulja.

Ova međunarodna manifestacija koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja pridonosi afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja.

77e25074cd

Otvaranju manifestacije nazočio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić, a na samom otvaranju brojne okupljene pozdravio je domaćin, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom ovogodišnje berbe. “Ova je manifestacija tokom godina postala jedna od najkvalitetnijih na ovome području. Okupljamo proizvođače vrhunskih maslinovih ulja te nastojimo predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja koji je je ove godine zbilja od iznimne kvalitete”, kazao je Vitasović koji je ovom prilikom uputio i apel novoj Vladi i nadležnom ministarstvu da čim prije reguliraju mjere koje će omogućiti korištenje državnog zemljišta za potrebe poljoprivrednika.

04fa56b103

Čast da i službeno otvori 12. Dane mladog maslinovog ulja pripala je istarskom županu Valteru Flegi.

U tri dana održavanja manifestacije, Vodnjan posjeti oko 20 tisuća posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od 1600 m2 gdje svoje proizvode i usluge nudi stotinjak izlagača, proizvođača maslinovih ulja te drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. I ove godine pripremljene su aktualne teme za stručna predavanja i panele, posebne gastro radionice i vođene degustacije, obilasci matičnog i kolekcijskog nasada maslina te degustacije maslinovih ulja u Oil baru. Manifestacija je otvorena do 20. studenog.

Odgovori

Pin It on Pinterest