Otvorena nova kuhinja škole Centar vrijedna milijun kuna

U osnovnoj školi Centar danas je službeno otvorena nova školska kuhinja s  blagovaonicom, investicija vrijedna preko milijun kuna. Ovom svečanom činu, uz ravnateljicu škole Melitu Milić, nazočili su ispred Grada Pule pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te brojni uvaženi gosti, učenici i njihovi profesori.

Grad iz svog proračuna svake godine izdvaja značajna sredstva za kapitalna ulaganja, tekuće i investicijsko održavanje osnovnih škola čiji je osnivač.

8352e194bf

„Samo u ovoj godini uloženo je preko 3,5 milijuna kuna u podizanje standarda školstva“ istaknuo je Matić kazavši kako je veliki dio tog iznosa, čak milijun kuna, ove godine investiran u rekonstrukciju i adaptacija kuhinje s blagovaonicom i pomoćnim prostorijama osnovne škole Centar.

„Grad Pula u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo IŽ kontinuirano radi na promociji pravilne prehrane te kuhanih i zdravih obroka za učenike svih 11 osnovnih škola“ istaknula je Krizmanić Marjanović nadodavši kako je Grad s tim ciljem ove godine investirao preko 1,6 milijuna kuna u rekonstrukciju i opremanje još dvije školske kuhinje, u OŠ Centar i Kaštanjer.

a865352859

Ovu priliku da se zahvali svima zaslužnima za realizaciju ovog, za školu i njezine učenike, značajnog projekta iskoristila je ravnateljica Milić. „Hvala Gradu Puli na financijskoj podršci, izvođaču radova GIT-Varaždin d.o.o te arhitektici Suzani Despić koja je naše ideje uspjela pretvoriti u stvarnost“ kazala je Milić. Izuzetno me veseli činjenica da će preko 270 učenika od danas moći konzumirati tople i zdrave školske marende, za kraj je ponosno istaknula ravnateljica.

Radovi koji su obuhvatili rekonstrukciju djela prizemlja površine 213,58 m2 trajali su od srpnja do konca rujna. Adaptiran je dio južnog kraka škole, koji uz spomenute radove na kuhinji, obuhvaća pomoćni prostori sanitarija i garderoba, spremište uz dvoranu, ulazni hall južnog tlocrtnog kraka i nadogradnju u razini 1. kata školske zgrade.

Odgovori

Pin It on Pinterest