Održana konferencija “Koraci do uspješne politike za mlade u lokalnoj zajednici”

U petak, 18. studenog, održala se Konferencija Savjeta mladih Grada Pule pod nazivom “Koraci do uspješne politike za  mlade u lokalnoj zajednici” u prostoru Europskog centra za mir i razvoj u Puli. Organizirator konferencije je Savjet mladih Grada Pule pod pokroviteljstvom Centra Party iz Švedske i Fondacije Boris Divković.
Konferenciju je otvorio gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, a panelu je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek.

5441201b07

Gradonačelnik Miletić istaknuo je kako prisutnost Grada na ovoj konferenciji daje jasnu poruku koliko je svima stalo do toga da se mladi aktivno uključe u predlaganje i odlučivanje u svojoj zajednici. “Politička fraza “Vi ste budućnost” za mene ne postoji, jer smatram da su mladi sadašnjost, avangarda i kreativna i pokretačka snaga za dobre promjene koje su današnjem svijetu doista potrebne.” – poručio je Miletić.

Održana je diskusija o važnosti participacije mladih u društvu. Panelisti su bili zamjenica pročelnice UO za društvene djelatnosti Grada Pule Irena Peruško, predstavnik Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Andrej Pevec, Danijela Ustić, predsjednica Volonterskog centra Istre i Alek Dragojević iz Istarske razvojne agencije, dok je raspravu moderirala Jelena Vitasović. Konferenciju je zatvorio Dino Starčić, zamjenik predsjednice Savjeta mladih Grada Pule zahvalivši se prisutnima i najavivši aktivnosti Savjeta mladih za sljedeću godinu.

Odgovori

Pin It on Pinterest