Obilazna traka rotora u Šijani zatvorena do kraja tjedna

Otkako traju radovi u Puli na velikom rotoru u Šijani problemi u prometu u tom dijelu grada ne prestaju. Od četvrtka je tako za promet zatvorena tek jedna, obilazna traka velikog rotora, odnosno traka kojom se s obilaznice bez uključivanja u promet kružnog toka skreće prema izlazu iz grada (uz stanicu za tehnički promet Brioni) prema Stanciji Peličeti i već je to bilo dovoljno da nastane pravi krkljanac, a kolone se protegnu sve do manjeg rotora na križanju s Valturskom, jer su sva vozila morala proći rotorom.

Neuspjelo bušenje tla

S obzirom da radovi u četvrtak i petak nisu počeli, pa niti tijekom vikenda nisu viđeni radnici, upitali smo jučer nadležne zašto je taj mali, ali važni odvojak zatvoren i to uoči vikenda, kada je gradilište ionako prazno. Za početak smo tako saznali da će ova prometna traka ostati zatvorena do kraja tjedna.

A razlog zatvaranja “obilazne” trake rotora za promet je prespajanje sustava oborinske odvodnje koji se gradi unutar rotora na kanalizacijsko okno. Iako službeno priopćenje nismo dobili, kako neslužbeno saznajemo, nakon što se pokušalo bušenjem u tlu doći do kanalizacijskog okna i tako izbjeći kopanje prometnice, na koncu je ipak odlučeno da treba zatvoriti prometnicu i kopanjem stići do željenog cilja.

Dobra je vijest da, iako radovi obuhvaćaju mali dio prometnice, nakon radova ona će se u cijelosti sanirati, odnosno zamijenit će se asfaltni sloj u cijeloj širini.

Gužve ne prestaju

Valja podsjetiti da su zbog ponovnog otvaranja gradilišta na ovom ulazu u grad odmah početkom godine počeli prometni problemi. Najprije zbog blata koje su ostavljali kamioni, pa zbog zatvaranja jedne, unutrašnje, prometne trake za promet, koja je na intervenciju gradonačelnika ipak otvorena uoči početka turističke sezone kada su nam gužve u tom dijelu grada ionako neminovne, da bi potom, opet bez prethodne najave i obavještavanja Grada i građana, zatvorili unutrašnju prometnu traku krajem rujna. Može utješiti tek činjenica da je ugovoreni dovršetak svih radova s uređenjem kružnog toga proljeće iduće godine pa će se Puljani, već navikli na ovakva iznenađenja, ipak morati još malo strpjeti.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest