Predstavljanje triju knjiga dr. sc. Ante Simonića, prof. emeritusa

U ponedjeljak, 28. studenog 2016. u 18 sati u Središnjoj knjižnici, Kandlerova 39. održat će se predstavljanje triju knjiga dr. sc. Ante Simonića, prof. emeritusa 

koja se sastoji od sljedećih naslova:

1. Rijeka vremena – Drevno susretište zavičajnog i svjetskog;

2. Rijeka velikog uzleta – Zavodljivost starog i izazov novog;

3. Rijeka novih nadanja – Stvaranje poželjne sadašnjosti i okrenutost budućnosti

Trilogiju će uz autora predstaviti:

recenzenti akademik Petar Strčić i prof. dr. Bernard Franković

te izvršni izdavač Franjo Butorac, direktor Naklade Kvarner.

Predstavljanje trilogije glazbom će popratiti Rita Zhao Simonić.

Na ukupno 2700 stranica autor detaljno obrađuje brojne teme vezane uz povijest i kulturnu baštinu Rijeke i čitavog sjevernojadranskog područja koji uključuje Istru, cijelu Primorsko-goransku županiju i Liku, od najstarijih vremena do danas, kao i teme vezane uz prirodnu baštinu, gospodarstvo, sport te filozofiju i religiju.

Prof. emeritus Ante Simonić istaknuti je hrvatski farmakolog, dugogodišnji predstojnik Zavoda i Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje je bio i dekan. Od 2000. do 2002. bio je saborski zastupnik i predsjednik Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu, a od 2002. do 2003. potpredsjednik Vlade. Od 2008. do 2013. bio je hrvatski veleposlanik u Kini. Za člana suradnika HAZU izabran je 2002. Godinama recenzira članke u domaćim i inozemnim znanstvenim časopisima. Bio je ili je član uredništva većeg broja časopisa. Bio je voditelj niza znanstvenih projekata, učinio je brojne stručne ekspertize farmaceutskoj industriji i sudski je vještak. Aktivno je sudjelovao u radu mnogih nacionalnih i internacionalnih znanstvenih i stručnih sastanaka. Bio je pozvani predavač, te član i predsjednik kongresnih odbora u većem broju zemalja. Autor je četristotinjak znanstvenih i stručnih radova te pet knjiga ili dijelova knjiga.

Odgovori

Pin It on Pinterest