Sigurna kuća obilježila deset godina postojanja

Povodom desete godišnjice uspješnog rada i postojanja Sigurne kuće Istra danas je u Domu hrvatskih branitelja održana Svečana skupština kojoj su nazočili brojni dugogodišnji partneri. Tako su se, uz koordinatorice Sigurne kuće Istra Jadranku Černjul i Branku Žužić, svečanosti pridružile i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica župana istarske županije Giuseppina Rajko, predstavnice Policijske postaje Pula, načelnica Tatjana Božac Maksić i voditeljica Anica Idžaković, predstavnice pravosuđa Sonja Bulić i Dragica Grujić.

7018dd54d3

„Sigurna kuća je u deset godina postojanja zbrinula 232 žene s djecom, a dok je za njih 660 bio osiguran neki adekvatni oblik psihosocijalne pomoći“ izjavila je Černjul koja se ovom prilikom zahvalila svima koji potpomogli rad i razvoj Sigurne kuće, posebno istaknuvši svoje najuže suradnice. „Sigurna kuća djeluje kroz dva ureda i dva skloništa i prostora za hitne intervencije“ pojasnila je Černjul te nadodala kako je najviše veseli kada iz skloništa žene i djeca izađu psihički osnaženi te započinju novi, samostalni i sigurniji i kvalitetniji život. Čestitke na predanosti, ljubavi i hrabrosti djelatnicima Sigurne kuće uputila je zamjenica gradonačelnika koja je istaknula kako Grad Pula  već niz godina rado potpomaže Sigurnu kuću, što financijski, što  kroz razne aktivnosti. Na riječi zamjenice nadovezala se Rajko koja je Sigurnoj kući poželjela puno sreće u budućem radu.

babd88d090

Da je ovaj problem sveprisutan diljem Hrvatske govore i podaci o tome da je ove godine do 20. studenoga ubijeno 17 žena, a od toga njih 6 u posljednja dva i pol mjeseca. Protekle ih je godine ubijeno 15, u deset prošlih godina 238. Stoga, Sigurna kuća Istra mnogo radi i na prevenciji, pa su tako putem Forum kazališta primjerice, učenici odgledali 43 predstave.

Današnja svečanost održala se upravo 25. studenoga iz razloga što je ta dan proglašen Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest