Sadnjom stabala nastavlja se s obogaćivanjem zelenog fonda u gradu Puli

Tradicionalno obogaćivanje gradskog zelenog fonda i oplemenjivanje zelenilom dječjih igrališta aktivno se nastavlja u jesenskom periodu i to sadnjom 20 stabala  na više lokacija u gradu.

Na zelenoj površini u Voltićevoj ulici na Vidikovcu posađeno je pet stabala ladonje, jedno stablo ginka posađeno je na zelenoj površini na “S krivini”, dok je jedno posađeno u Parku Monte Zaro.

3cca341c90

Na dječje igralište u Šijani pak posađena su dva stabla liqiudambra dok su tri posađena nedaleko Stande. I zelena površina pored Osnovne škole Vidikovac bogatija je za dva stabla lipe kao i obližnje dječje igralište na kojemu je također posađena lipa. Nadalje u parku Franje Josipa na Rivi posađeno je pet tulipanovca (liriodendrona) sve kako bi se bogat biljni fond Pule učinio još bogatijim.

Uz spomenuti park i palme koje krase šetnicu dobile su svoje zaštitno zimsko ruho koje će ih štititi tijekom hladnih mjeseci.

71b944ec59
U prethodnom razdoblju u cilju uređenja zelenih površina grada Pule djelatnici Horikulture Pula Heruclanee već su posadili 35 stabala,   ukupno 24 tisuće cvatnih biljaka,

od čega oko 16 tisuća proljetnica (tratinčice u tri boje, potočnice) te 8 tisuća lukovica (tulipana narcisa i šafrana) na 18 gradskih lokacija, te je izvršena dosadnja ukrasnog bilja i trajnica.

Nastavlja se i s uređenjem parkovnih površina, urbane opreme te dječjih igrala.

Odgovori

Pin It on Pinterest