Izdana građevinska dozvola za izgradnju javnog gradskog bazena

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada na realizaciji prvog pulskog javnog gradskog bazena, prošlog četvrtka ishodovana je i građevinska dozvola,

čime je označen i službeni početak izgradnje ovog kapitalnog projekta Grada Pule.

Objavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je uz predsjednika Gradskog vijeća Roberta Cveka,

pročelnika upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordana Škuflića i direktora Pula Sporta Ivana Glušca,

zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zahvalila svima koji su sudjelovali u dosadašnjem tijeku projekta.

e7ad6a021a

„Idejno rješenje gradskog bazena u listopadu prošle godine prezentirano je plivačkim klubovima Pule i ostalim zainteresiranim za sportove na vodi

i od tada je održan niz redovitih radnih sastanaka na kojima su usuglašene želje i potrebe s realnim mogućnostima izgradnje.

Željela bih istaknuti odličnu suradnju sa sportskim klubovima, školama i vrtićima, udrugama invalida, HVIDR-om, ostalim udrugama i građanima rekreativcima koji su doprinijeli ovom značajnom projektu,“ kazala je Puh Belci.

Prezentirajući projekt voditelj izgradnje bazena Filip Banovac naglasio je kako je nakon idejnog rješenja, uslijedila druga faza u kojoj su razmatrane sve komponente projekta,

791339f267

tehničke i cjenovnete je izrađen glavni projekt kojem je predviđena izgradnja ukupno tri bazena:

jednog vaterpolo dimenzija 34×25 metara, jednog multifunkcionalnog bazena veličine 25×10 metara te jednog bazena za bebe.

U odnosu na prvo idejno rješenje, pored cijene izgradnje samog objekta, glavni projekt uzeo je u obzir i uređenje okoliša, opremu za sportska natjecanja, stručni nadzor gradnje, upravljanje projektom,

projektantski nadzor, izgradnju trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, saunu, multifunkcionalnu i fitnes  dvoranu, sanitarne čvorove, klupske prostore, svlačionice i ostalo.

Zbog navedenih sadržaja, opreme i povećanja tehničke etaže za 1.300 četvornih metara, ukupni iznos kreditnog zaduženja iznosi 65 milijuna kuna čime je još jednom potvrđena ispravna i racionalna odluka o dimenziji izgradnje bazena.

7dac2a5de4

„Posebnu pažnju posvetili smo upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebecijeli objekt i prilagođen.

Javni gradski bazen bit će novo gradsko okupljalište za cijelu obitelj gdje će svatko pronaći nešto za sebe“, dodala je Belci.

U posljednjih nekoliko godina na području Pule uložena su značajna financijska sredstva za podizanje kvalitete sportske infrastrukture,

a upravo je gradnja bazena najvažniji sportski objekt čija realizacija napokon kreće. Objekt će biti racionalan i ekonomski održiv, a za njegovo upravljanje brinut će javno poduzeće Pula Sport.

Nakon usvajanja gradskog Proračuna, trgovačko društvo Pula Sport d.o.o. otvorit će postupak javne nabave za kreditno zaduženje i ukoliko ne bude žalbi, planirani datum početka gradnje gradskog bazena je travanj 2017. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest