Učenici Monte Zara pobjednici akcije „Baci drogu u koš“

Pobjednici danas održane 13 po redu manifestacije „Baci drogu u koš“ koja se provodi u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti su učenici osnovne škole Monte Zaro. Drugo mjesto pripalo je učenicima škole Tone Peruško, a dok je trećeplasirana Škola za odgoj i obrazovanje Pula. Na turniru u slobodnom bacanju koji se održao na Trgu Portarata sudjelovalo je 55 učenika sedmih i osmih razreda.

Čestitke pobjednicima uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, koja je ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju, dok je nova predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule Lana Peršić pobjednicima uručila nagrade, informativne brošure i majice s  prigodnim porukama. „Cilj akcije je upozoriti javnost na ovaj gorući problem današnjice te odaslati poruku da je život bez droge prva liga“ istaknula je zamjenica gradonačelnika. Ovom je prilikom najavila i zaključnu manifestaciju, malonogometni turnir, koji će se održati 15. prosinca u OŠ Veli Vrh.

Obje manifestacije zajedno provode Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule, Policijska postaja Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije te Istarska županija kroz kampanju Bježi/Via. „Zajednička suradnja u borbi protiv ovisnosti je ključna“ kazala je načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić koja je pozvala sve aktere, koji to još nisu, da se uključe, jer prevencije nikad dosta.

„Trudimo se educirati djecu o štetnosti droga te ih istodobno motivirati na bavljenje sportom, izjavila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Na riječi pročelnice nadovezao se koordinator kampanje Bježi – Via Diego Bosusco Ptica kazao je kako je riječ o 13 po redu manifestaciji koja okuplja učenike svih jedanaest pulskih osnovnih škola.

Osim sportskog, manifestacija je imala i edukativni kutak na kojemu su bile ponuđene informativne brošure o programima vezanih za prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika. Za zabavni dio programa bili su zaduženi članovi plesnog studia AB original.

Odgovori

Pin It on Pinterest