Pula po prvi puta do 1,8 milijuna noćenja

U hotelu Park Plaza u Puli jučer je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni uspješni turistički rezultati za Grad Pulu u 2016. godini. Naime po prvi puta u povijesti Pula će doseći brojku od 1,8 milijuna noćenja.

Gradonačelnik Boris Miletić iskoristio je prigodu da čestita svim turističkim djelatnicima na još jednoj rekordnoj ljetnoj sezoni, posebice što se rekordi nižu već godinama, te se zahvalio sugrađanima na strpljenju što ljeti trpe gužve. “Posebno pohvaljujem i rad pulske Turističke zajednice koja svojim vrijednim radom i kvalitetno obavljenim poslu sudjeluje u ovim sjajnim rezultatima. Ovim putem izražavam želju da sljedeće godine svi zajedno dosegnemo i brojku od 2 milijuna noćenja.” – poručio je Miletić.

Direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj pedstavila je trenutne turističke pokazatelje. “U 11 mjeseci ostvareno je ukupno 1,786,993 noćenja i 348,714 dolazaka, a najveće su povećanje zabilježili hosteli i privatni smještaj. U skladu s ovim odličnim rezultatima ostvareno je i povećanje prihoda i to značajno veće od planiranog, čak 16%.” – istaknula je Cinkopan Korotaj.

Od stranih gostiju u prvih šest mjeseci najviše su noćenja, 68,091, ostvarili Nijemci, a slijede ih s 35,883 noćenja gosti iz Austrije i s 26,652 Slovenci te s 25,236 Britanci, nakon čega slijede Talijani s 23,732 noćenja.

Odgovori

Pin It on Pinterest