Drugi info dan Lokalnog programa za mlade Grada Pule

Danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održan drugi Info dan Lokalnog programa za mlade Grada Pule. Grad Pula u partnerstvu s Udrugom ZUM tijekom 2016. izradio je prvi strateški dokument za mlade čiji cilj Lokalnog programa jest izraditi održivi program temeljen na postojećim potrebama mladih u lokalnoj zajednici.
Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović zaželio je svima uklječnima u ovaj vrijedan projekt puno uspjeha u daljnjem radu i naglasila je važnost suradnje svih dionika na lokalnom području kako bi se lokalni program za mlade što uspješnije implementirao.
Lena Radunić iz Upravnog odjela Grada Pule pozdravila je okupljene mlade te se zahvalila na dolasku i u ime Savjeta mladih Grada Pule. Također, naglasila važnost izrade prvog strateškog dokumenta za mlade uz pojašanje metodelogije izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule i važnosti uključivanja mladih u implementaciju aktivnosti.
Predsjednica udruge Alumni Fet Kristina Rabar je zatim pojasnila metodologiju provedbe aktivnosti mapiranja i analize dionika te je navela da je istraživanje pokazalo kako u Gradu Puli postoji 211 udruga koje se bave mladima i svima je njima u interesu bolje uključiti mlade u procese odlučivanja, ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini.
Vlasta Vujačić iz udruge ZUM, partnerske organizacije u izradi Lokalnog programa za mlade Grada Pule, prezentirala je mladima sadržaj Lokalnog programa o kojem su mladi mogli raspravljati i davati svoje sugestije.
Do sad je u izradi sudjelovalo preko 200 osoba koje su doprinijele u kreiranju što kvalitetnijeg sadržaja prvog strateškog dokumenta za mlade.

Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pule financira se kroz projekt sredstvima programa Europske unije Erasmus+, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest