Prijem Grada Pule i Istarske županije okupio brojne gospodarstvenike, partnere i suradnike

Danas je u Muzejsko – galerijskom prostoru Sveta Srca održan tradicionalni predblagdanski prijem Grada Pule i Istarske županije na kojemu su nazočili gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek, predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić te brojni gospodarstvenici, predstavnici političkog, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog života ovih prostora.

Srdačne pozdrave i zahvalu svima iz javnog i privatnog sektora, kao i svim sugrađanima Pule uputio je Miletić koji se u svom govoru osvrnuo na godinu na izmaku, za koju je konstatirao da je bila izazovna i uspješna. Od niz projekata koji su obilježili 2016. Miletić je izdvojio gradnju opće bolnice, niz manjih projekta poput dječjih igrališta, uređenja starogradske jezgre, a kazao je kao u 2017. slijedi proširenje pulske zaobilaznice i gradnja gradskog bazena, te nastavak uređenja Trga kralja Tomislava. „Sve su to značajni infrastrukturni projekti koji su bitni za budućnost našega grada“ naglasio je Miletić. U svom govoru, između ostalog, osvrnuo se i na pozitivne trendove. „Iza nas je i rekordna turistička godina, a uz to naš grad se našao među sto najodrživijih destinacija na svijetu kad se govori u turizmu“ naglasio je Miletić te nadodao kako se uz to Pula može pohvaliti najvišom stopom poduzetnika po glavi stanovnika u Hrvatskoj. Ovom se prilikom prisjetio pojedinaca koji su svojim postignućima zadužili grad Pulu, te se osvrnuo na brojna ovogodišnja dostignuća u kulturi i sportu. Ujedno, spomenuo je 160 obljetnicu brodogradilišta Uljanik koji predstavlja simbol grada Pule.

Župan Flego se pak osvrnuo na brojke pritom naglasivši kako je danas u Istri oko 6,5 posto nezaposlenih što predstavlja 28 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.  Nadodao je kako ga posebno raduje dobar trend rasta broja zaposlenih kojih ove godine ima 3 tisuće više. „To je prije svega rezultat zajedničkog rada, jer svi vi ste ključ našeg uspjeha“ istaknuo je Flego. U svom obraćanju poseban akcent dao je na strateške dokumente poput Prostornog plana Istarske županije koji će otvoriti vrata novim investicijama, Strategije obrazovanja i razvoja ljudskih potencijala te Master plan turizma. „Unatoč turbulentnoj 2016. godina, koju su obilježile tri Vlade, mi u Istri uspjeli smo realizirati puno uspješnih programa i projekata koje će determinirati razvoj Istre“ naglasio je župan. Od kapitalnih projekata izdvojio je nastavak gradnje opće bolnice, puštanje u probni rad Kaštijuna, ulaganja u domove za starije i nemoćne te škola i gradnju istarskog ipsilona. Ujedno, spomenuo je kako županija ima u pripremi cijeli niz projekta za kandidaturu na EU fondove. „Siguran sam da će sljedeća godina biti jednako uspješna jer se ne bojimo posla i znamo prioritete“ zaključio je Flego.

Nakon uvodnih govora uslijedilo je prigodno druženje uz nastup Parentina.

Odgovori

Pin It on Pinterest