Kolege u dva dana skupili 20.000 kn kao prilog za auto

Mladi porečki policajac Mario Klanfar nekoliko dana pred Božić ostao je bez svojeg automobila, koji je izgorio rano ujutro 22. prosinca u naselju Vranići kod Poreča. No, kako priliči duhu blagdana, solidarnost, nesebičnost i prijateljstvo nadjačali su taj događaj, pa je Mario u petak prije Božića dobio oko 20 tisuća kuna kao prilog za kupnju novog automobila. Naime, Klanfarove kolege iz policijske postaje, i to ne samo iz Poreča, nego i iz drugih gradova, ali i brojni prijatelji, njih ukupno više od stotinu, organizirali su se u samo dva dana i prikupili ovu poveću svotu novca.

Zahvalan prijateljima

– Uopće nisam znao da prikupljaju novac za mene. Budući da sam nakon nemilog događaja uzeo nekoliko dana bolovanja, kolege su me zvali u petak prije Božića da dođem u postaju. Kada sam došao, predali su mi novac i zaista me lijepo iznenadili. I dalje prikupljaju pomoć za mene, a neki su mi novac uplatili direktno na račun. Svima sam jako zahvalan. Nekoliko njih je iniciralo ovu akciju za mene i to mi puno znači, odgovorio je Klanfar koji se trenutno nalazi kod obitelji u Požegi. Zahvaljujući kolegama i prijateljima, ali i obitelji koja će još malo pomoći, moći će si kupiti novi auto.

Ova neuobičajeno lijepa gesta nije novost, dodaje mladi 30-togodišnji policajac, jer je solidarnost među kolegama velika. Uobičajeno prikupljaju novac kada nekog zadesi, primjerice, smrt u obitelji, ali u puno manjem omjeru. Klanfar veli da je ovo prvi put da je čuo da se skuplja i u ovakvom slučaju.

Sreća u nesreći

Kako smo objavili, u četvrtak ujutro u 02.37 sati Centar 112 zaprimio je dojavu o požaru osobnog vozila parkiranog u dvorištu ispred kuće u Beramskoj ulici u Vranićima. Vozilo Peugeot 206 požeških registarskih oznaka u potpunosti je izgorjelo, a gasili su ga porečki vatrogasci od 02.42 do 03.15 sati s četiri vatrogasca i dva vozila. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

– Vatrogasce je pozvao neki prolaznik. Susjed me došao probuditi i reći mi da mi gori automobil. Kada sam izašao iz kuće gorio je prednji dio vozila, taman je plamen zahvatio motor. Ništa nisam mogao nego samo gledati kako šiklja veliki plamen i guta auto. Šteta je oko 28 tisuća kuna, saznajemo od Klanfara koji je unatoč ružnom događaju dobio lijep božićni poklon.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest