Borna Biletić prva pulska beba u 2017. godini

Borna Biletić prva je beba rođena u pulskom rodilištu u novoj 2017. godini, a rodilište je danas u ime Grada Pule posjetio i predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek. Mali je Borna rođen danas i to samo 11 minuta iza ponoći, teži 3,5 kilograma i prvo je dijete mame Vanje i tate Elvisa iz Loborike. Porođaj su obavili liječnici dr. Mirela Markanović Mišan i dr. Dino Benčić te primalje Jelena Zorić i Irena Rojnić.

Ovom je prilikom predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek roditeljima ovog mališana uručio prigodni ček na 2017 kuna i tradicionalno velikog plišanog medvjedića. “Izuzetno mi je drago što sam ovdje i ovim putem posebno pohvaljujem bolničko osoblje koje svojim vrijednim radom uljepšava najsretnije roditeljske trenutke.” – kazao je Cvek.

Prim. mr. sc Davor Zoričić pojasnio je kako je protekla godina bila unatoč teškim uvjetima, s obzirom na izgradnju nove bolnice u sklopu koje su potrebni građevinski radovi ponekad glasni, izuzetno uspješna za pulske bebe i njihove liječnike s obzirom da je obavljeno 1316 porođaja, odnosno čak 35 više nego 2015. godine. “Pula sve više postaje mjesto u koje majke rodilje dolaze na porođaj i iz drugih gradova, pa čak i regija.” – zaključio je Zoričić.

Sanacijskoj upraviteljica OB Pula Irena Hrstić pridružila se pozitivnoj atmosferi kazavši kako je rast broja djece pokazatelj da i društvo sve više postaje sretnije i veselije. “Želim nam svima da u 2018. godini kada se dovrši i nova zgrada Opće bolnice, nastavimo s ovim uspješnim rastom.” – poručila je Hrstić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest