Casting za statiste u filmu Veljka Bulajića

 

Tijekom veljače i ožujka, na području Istre, snimat će se hrvatski igrani film “Bijeg do mora” redatelja Veljka Bulajića.

Suradnju na razvoju međunarodne koprodukcije Hrvatske i Crne Gore potpisuje istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Radnja filma osmišljena je u dva dijela, razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme, a prati njemačkog vojnika koji je mobiliziran i poslan na istarsko ratište.

Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica.
Istarska filmska komisija poziva sve zainteresirane na castinge za statiste koji će se održati u Puli 27. siječnja te u Rovinju i Labinu 28. siječnja.
Casting je otvoren za sve dobne skupine u skladu sa sljedećim specifikacijama:
– 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, djelatnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici);
– 40 partizana i 3 partizanke;
– 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji);
– 4 talijanska vojnika;
– 10 – 15 djece od 7-12 god. Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.“

Zainteresirani s područja Pule, mogu se javiti u petak 27. siječnja od 10 do 14 sati u zgradu Istarske županije (Admiraliteta), Riva 8 (prizemlje desno).

Premijera filma zakazana je za kraj 2017. godine.

( Pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest